Óriássejtes non-Hodgkin limfóma

Egy nagy sejtes non-Hodgkin limfóma gyanú ügyében keresem meg önöket. A levélhez csatolt első dokumentum 2007. augusztusi és októberi képeket tartalmaz, a második pedig 2008. májusit.

Lehetséges az, hogy egy ennyire gyorsan evoluáló, és ilyen tünetekkel jelentkező non-Hodgkin limfóma állna a háttérben? Az ismételten elvégzett szövettani vizsgálatok eredményei ellentmondásosak. Mire számíthatunk?

Minden rosszindulatú daganatnak, így a cutan sejtes non-Hodgkin lymphomának is vannak gyorsan terjedő formái. Ez függ a betegség rosszindulatúsági fokától, illetve attól is, hogy az alkalmazott citosztatikus kezelésre mennyire reagál a beteg, illetve a betegség.

Honlapunk kereteit meghaladja, hogy adott beteg adott leleteivel kapcsolatban részletesen állást foglaljunk, másod szakvéleményt adjunk. A teljes dokumentáció ismerete alapján sem vállalkozhatunk erre az interneten keresztül. Portálunk célja elsősorban a rákbetegek és hozzátartozók, a rákbetegség és annak megelőzése iránt érdeklődők tájékoztatása, felvilágosítása. A hozzánk érkező számos megkeresés és kérdés nyomán meghaladja a kapacitásunkat, hogy betegleleteket részleteiben értékeljünk és véleményezzünk, megértését kérjük.

Hematológus konzílium, a szövettani vizsgálatok ismételt áttekintése adhat információt az alapbetegség jellege és a szükséges kezelések vonatkozásában.

Kapcsolódó cikkek:
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Vérszegénység is veszélyezteti a daganatos beteget

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Follicularis limfóma
Limfóma és lokális hőkezelés
Hodkgin kór
Nyirokcsomó megnagyobbodása
Kérdés a limfómáról
Non-Hodgkin Limfóma
Gyermeknemzés lymphoma után
Lázterápia és immunterápia

Top