Agydaganat elleni küzdelem

Már írtam Önnek és köszönöm válaszát. Bátyámnak rosszindulatú agydaganatot, glioblastomát állapítottak meg. Az agydaganat jobb oldalon, a homloklebenyben található. Műtétre nem került sor. Sugárkezelést és Temodal kezelést kapott. A sugárkezelés során vesztette el a látását és már járni sem tud.

A sugárkezelés során az agydaganat mérete állítólag zsugorodott, de azóta kétszer volt CT-n. A mostani CT eredményből kiderült: a mozgási artefactumok miatt a vizsgálat korlátozott értékű. Jobb oldalon parietalisan 5,5×4 cm-es necrotisalt térfoglalás látható. Bal oldalon 4×2,5 cm-es hasonló megjelenésű laesio ábrázolódott, a corona radiata és centrum semiovalae durván oedemas. A jobb oldalkamra és cella media comprimalt. 1,5 cm-es középvonali áttolás látszik. Az agyduzzadás miatt convexitas felett a sulcusok odliteraltak.

Még mindig a kórházban van, infúziót kap az ödémára. Fáj a torka, nehezen tud nyelni, száraz köhögése van, többször is láza van. Mit tudna javasolni a torokfájás és köhögés ellen, mert még mindig nem múlt el, már hetek óta vannak ezek a panaszok. Szeretném tudni, mi a véleménye a CT eredményről? Mennyire várható javulás? A fórum keretein kívül tudna ajánlani orvost? Számítok a segítségére. Bátyám ezek ellenére is küzd.

Konkrét orvost és kezelőhelyet nem tudunk ajánlani. A CT-ről nem lehet érdemben állást foglalni a korábbi leletek ismerete nélkül, vagyis nem lehet megmondani, hogy most nagyobb-e a daganat, mint korábban volt. Ugyanakkor az agyi CT-n az, hogy a középvonal áttolódott a daganattal ellentétes oldalra, azt jelenti, hogy a zárt koponyában nyomja a szerveket, az agyi szöveteket a leírt, meglehetősen nagy daganat. Az agyduzzadás vizenyőt jelez, s ahogyan levelében írta, ezt kezelik ödémagátló infúziókkal. Az, hogy várható-e javulás, függ attól is, hogy lehet-e még valamilyen kezelést adni az agyi daganatra az ödéma-ellenes kezelésen kívül. A száraz köhögés okát nem tudjuk megmondani, feltételezhető, hogy bátyja kapott köhögéscsillapítókat, ám ezek alkalmazása nem volt eredményes.

Kapcsolódó cikkek:
Agydaganatok
Daganatok jellemzői
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Sugárterápia a tumorok ellen
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Alternatív kezelések: miért nem foglalunk állást?

Előzmény:
Agydaganat 25 évesen, orvosi segítség

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Agydaganat, csomó az arcüregben
Glioblastoma multiforme kórjóslata
Agydaganat és immunerősítés
Súlyos agydaganat: esély a felépülésre, kiújulásra
Glioblastoma multiforme
Astocytoma agydaganat
Agydaganat, Grade 3-4
Agydaganat: tévedhet a szövettan?
Agydaganat: Medrol és gyomorvérzés
Agydaganat típusa
Agydaganat kezelése, esélyei
Agydaganat gyógyszere?
Agydaganat: mikorra hat a sugárkezelés?
Rosszindulatú agydaganat
Agydaganat és vízhajtó
Kiújult agydaganat műtéte
Agydaganatok
Agydaganat, kapszulakereső
Agydaganat gyógyszeres kezelése
Rosszindulatú agydaganat
Agytréner a rák ellen?
Agydaganat és munkahely

Top