Csontvelőre várva 8 évesen (jelige: andika)

Lányom (8 éves) fenntartó kezelés alatt esett vissza all-be. Jelenleg megkezdtük a kemót és csontvelő-átültetésre várunk. Kérdésem az lenne, hogy ingyenes-e az átültetés, ha külföldi állampolgárok vagyunk, de tartózkodással rendelkezünk, illetve tb kártyával. 1 éve dolgozunk itt.

Az akut lymphoblastos leukemia kezelésével kapcsolatos kérdését továbbítottuk az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz, ahonnan a Rákgyógyítás.hu az alábbi választ kapta.

Amennyiben a gyermek rendelkezik TAJ kártyával, úgy a természetbeni ellátások teljes körére jogosult.  Az 1997. évi LXXX. tv. 16 § l. pontja értelmében a Magyar Köztársaság területén lakóhellyel rendelkező kiskorú személy jogosult az egészségügyi szolgáltatásokra. A TAJ szám kiadásának feltétele tehát a gyermek magyarországi lakcímét igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya) és személyi okmányának bemutatása a lakóhelye szerint illetékes megyei – vagy fővárosi – egészségbiztosítási pénztárnál.

Az Ön által közölt információk sajnos nem elégségesek a konkrét válaszadáshoz, hiszen nem tudjuk, hogy gyermeke pontosan milyen okmánnyal rendelkezik. Javasoljuk, hogy amennyiben a jelzett feltételek nem állnak fenn, úgy szíveskedjék megkeresni a lakóhely szerinti egészségbiztosítási pénztár ügyfélszolgálatát.

A TAJ szám kiadással kapcsolatos kérdések esetében a Fővárosi és Pest Megyei Egészségbiztosítási Pénztár TAJ Nyilvántartási Osztálya is készséggel áll rendelkezésére a 288-5100 budapesti telefonszámon.

Kapcsolódó cikkek:
Gyerekeket fenyegető tumorok
Rákgyógyszerek: nem méltányos sokat várni
Panaszvonal, ha késik a gyógyszer

Korábbi kérdés és válasz a témában:
Donorra várva

Top