Ebrionális carcinoma (jelige: Roberta21)

Én egy 21 éves lány vagyok és a páromnak embrionalis karcinomája van. Szeretném ha leírnák, hogy pontosan mi az és nehéz belőle kigyógyulni? Jól reagált a kemoterápiára, lecsökkentek normálisra a tumor marker értékei, de egy hete egy kicsit megint megnövekedett és kapja a kemoterápiát.

Az embrionális carcinoma diagnózis hátterében feltételezzük, hogy hererák az alapbetegség, amelynek ez a szövettana, mert ez jelentkezik elsősorban fiatal férfiaknál. Azt, hogy ebből a betegségből nehéz-e kigyógyulni, befolyásolja, hogy mekkora volt a daganat kiterjedése a felfedezésekor, csak a herét érintette-e, és ha igen, milyen mértékben (a heretokot áttörte-e, terjed-e a mellékherébe, hogyan terjed a nyirokutakban, illetve az erekben).

Fontos kérdés a gyógyíthatóság szempontjából az is, hogy a betegség megtámadott-e már más szerveket, adott-e távoli szerv(ek)be áttéteket. Az ismét emelkedő tumormarker a daganat mennyiségének növekedésére utalhat, ezért kapja (ismét) párja a kemoterápiát.

A fenti kérdésekre részben az orvosi diagnózisok birtokában lévő párjától kaphat választ, részben, ha párja feljogosítja a kezelőorvost arra, hogy Önnek is felvilágosítást adjon, a kezelőorvostól kaphat tájékoztatást.

Kapcsolódó cikkek:
Here- és hímvesszőrák
Hererák: megelőzni nem, gyógyítani lehet
A herék önvizsgálata
Az önvizsgálat nem a nők “kiváltsága”
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Gyermeknemzés hererák után
Kemoterápia utóhatása hererákban?
Göb a herén
Hererák terápiája
Hereműtét után kemoterápia
Áttétes hererák 22 évesen
Eltávolított here
Hererák és mellkasfájdalom
Hererák kiújulása
Felépülés a hererákból
17 évesen csomó a herén
16 évesen csomó a herében
Hereciszta, enyhén “sorvadt” here
Borsónyi hereciszta
Félelem a hereráktól
16 éves fiú, csomó a mellékherében
Hereciszta
Vörös, fájó hímvessző
Csomók a herezacskón
Hereműtét utáni pszichoterápia

Top