Kezelés Magyarországon (jelige: Attila Szlovákia)

Két napja tudom, hogy az édesapám rákos. Még nem tudjuk mennyire előrehaladott állapotban van, további vizsgálati eredményekre várunk. Van-e rá lehetőség, hogy Magyarországon kezeltessük? Hogy miért? Úgy vettem észre, hogy Magyarországon sokkal több lehetőség van erre és előrébb járnak a kutatásokban. Vastagbélrákról van szó, amely átterjedt a májra is. Nagyon félek, kérem segísenek. Minden megoldás érdekel.

A májáttétet adó vastagbélrák esetében már sokféle gyógyszert törzskönyveztek az Európai Unióban: citosztatikus készítményeket és úgynevezett célzott (target) terápiákat. Az egyes készítményeket részben a szövettani lelet sajátságaitól, részben az alapbetegség kiterjedtségétől függően, valamint a korábbi kezelések ismeretében alkalmazzák. Ezek hozzáférhetősége, a társadalombiztosítás részéről történő támogatása országonként változik. Nem tudunk válaszolni arra, hogy az Ön hazájában milyen kezelések és gyógymódok érhetők el, melyik onkológiai készítményt finanszírozza az ottani egészségbiztosítás, mivel csak a magyar rendszert ismerjük.

Általánosságban annyit válaszolhatunk, hogy onkológiai kezeléseket azok drágasága miatt nem folytatnak magánklinikákon, Magyarországon pedig az részesülhet társadalombiztosítás által térített kezelésben, akinek érvényes biztosítása van. Magunk a Segítő Jobb Alapítványt ismerjük, amely indokolt esetben támogat határon túl élő betegeket. Az ez irányban történő tájékozódás mellett azt javasolhatjuk, hogy miután honlapunkon már számos májáttétes vastagbélrákos beteg és hozzátartozója kérdésére válaszoltunk, az alábbi linkeken nézze át ezeket a leveleket, ezek is segíthetnek az információszerzésben, a kezelésekre való felkészülésben.

Kapcsolódó cikkek:
Vastag- és végbélrák
Májrák és májáttétek
Vastagbélrák: túl sok a halálos áldozat

Béltükrözés: a gyógyítás alapja a diagnózis
Érgátlással is küzdenek a vastag- és végbélrák ellen
Vastag- és végbélrák: a tumort veszik célba
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Daganatok jellemzői, osztályozása

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Májáttétes vastagbélrák tumormarkere
Vastagbélrák + májáttét
Vastagbélrák kezelése
Vastagbélrák kiújulás?

Vastagbélrák 4 év után tüdőáttéttel
Végbélrák és tüdőáttét
Vastagbélrák gyógyulási esélyek
Vastagbélrákos édesanya
Áttétes végbélrákos beteg
Áttétes vastagbélrák
Vastagbélrák, majd agydaganat
Megvastagodott falú vastagbél
Vastagbélrák prevenció
Halmozódó bélrák a családban
Béltükrözés és a CT veszélyei
Tumormarker 21 évesen
Bélrák kockázata
Vastagbélrák a családban
Bélrákok kockázata
Kérdés vastagbélrákról
Gyorsan növő vastagbélrák műtéte
Vastagbélrák terápiája
Vastagbélrák gyógyszeres kezelése
Vastagbélrák: lejárt az idő?

Top