Laphámrák esélyei (jelige: Laphám)

Tisztelt Nőgyógyász-Onkológus Orvos! Sajnos a húgomnak a budapesti szövettani eredménye carcinoma planocellulare partim keratoides. Még hátravan az MR vizsgálata, mely eldönti van-e áttétel. Mivel a húgom még fiatal, így nem szeretném elveszíteni.

Legyen szíves megírni ennek a betegségnek a legjobb hazai specialistáját,
aki nemzetközileg is elismert. Az orvos nevén, klinikáján kívül a telefonszámát is kérném az előzetes bejelentkezéshez. Mi a túlélési esélye a húgomnak áttétel nélkül és áttétellel?

Nem írta meg, hogy melyik szervből vett minta szövettana a carcinoma planocellulare partim keratoides, amely annyit jelent, hogy laphámrák, elszarusodó részletekkel. Az Ön által küldött levél megszólításából feltételezzük, hogy nőgyógyászati daganatról lehet szó.

A most tervezett MR vizsgálat a stádium pontos meghatározásához kell, hogy esetlegesen a kismedencében van-e daganatos folyamat, de az eredeti daganat méretére vonatkozóan is tartalmazhat a szövettan még információkat.

Amennyiben nőgyógyászati daganatról van szó, nőgyógyászati vagy onkológiai-nőgyógyászati osztályon érdemes érdeklődni a kezelhetőség felől, illetve mivel bizonyos esetekben sugárkezelésre is szükség lehet, ha méhnyakrákról van szó, olyan onkológiai centrumban, ahol sugárterápiára is van lehetőség. Arra, hogy specialista nevet, telefonszámot adjunk, ahogyan azt már oldalunkon többször is jeleztük, nincs lehetőségünk: általában országszerte sok orvos foglalkozik bizonyos betegségek kezelésével, s egyet-egyet kiemelni nem lenne etikus.

Kapcsolódó cikkek:
Méhnyakrák
Méhtestrák
Petefészekrák
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Rettegett hányinger: hogy kerülhetjük el?
Vérszegénység is veszélyezteti a daganatos beteget
Csillapítani a fájdalmat, leküzdeni a szorongást
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Félelmek a kemoterápiától
Méhdaganat stádiumbesorolás
Petefészektumor 13 évesen?
Áttételes petefészekrák
Petefészekrák, bizonytalanságok
Műtét után kell-e rákszűrés?
Petefészekműtét, egészségmegőrzés
Nőgyógyászati műtét
Petefészekrák kezelése
Abbahagyni a kemoterápiát?
Petefészekrák és immunterápia
Áttétes petefészekrák
Petefészekrák és hasvízkór
Petefészekrák, harmadik műtét
Palliatív esély

Top