Leállított kezelés 3.

Többször fordultam már önökhöz, ha valamiben kételkedtem. Most egy kicsit már bizakodóbb lettem, a kontrollok 3-4 havonta vannak. Kezelést most nem kaptam már október óta. A leleteim gyulladást mutatnak ki, valószínű, hogy ez a kezelések utóhatása. A baj csak annyi, hogy egyszer jobban vagyok, egyszer rosszabbul. Ezt nehezen viselem. A kérdésem annyi, hogy meddig kell kontrollokra járni?

Ebből a leveléből nem derül ki, hogy milyen betegség, milyen stádium, milyen beavatkozások után érdeklődik, hogy mennyi ideig kell kontrollra járni. Előző levelei alapján az derült ki, hogy a rekeszizomból kiinduló, a tüdőre és a csigolyára, a gyomorra, a belekre terjedő rosszindulatú daganat miatt történt műtét és kapott sugárkezelést.

A daganatos betegeket, amennyiben daganatmentesnek gondolja őket az orvos, eleinte 3-4 havonta, majd fél évente kontrollálják, ez függ attól is, hogy az orvos hogyan ítéli meg, mekkora a betegség kiújulásának kockázata. Részben ettől függ az is, hogy mennyi ideig kell kontrollokra járni.

Összességében az mondható, hogy egy rosszindulatú daganat miatt műtéten, kezelésen átesett betegnél mindig, akár még egy évtized múltán is nagyobb a daganat megjelenésének kockázata, mint egy olyan embernél, aki nem szenvedett rosszindulatú daganatban. A kontrollok gyakoriságát, és azt, hogy mennyi ideig kell kontrollra járni, az Önt ellenőrző orvos, onkológus tudja megközelítőleg meghatározni. Ha a kontrollok során valamilyen bizonytalan elváltozást, kétséges laboreredményt tapasztalnak, akkor a kontrollvizsgálatok gyakoriságának ismételt sűrítésére is sor kerülhet.

Kapcsolódó cikkek:
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Kemoterápia: sejtmérgektől a célzott kezelésekig
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Méltányosságból finanszírozott kezelések
Nem lemondani a mindennapi örömökről
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Kicsorbítható az éle Démoklész kardjának

Előzmények:
Leállított kezelés 2.
Leállított kezelés

Top