Limfóma-Kárpátalja (jelige: kiláthatatlan helyzet)

Ne haragudjanak, hogy levelemmel zavarom önöket, de elkeserítő helyzet alakult ki a családomban. Sógornőmnél, aki 29 éves édesanya (van egy 2 éves kisfia) kb. 3 héttel ezelőtt limfómát diagnosztizáltak nála, ami a mediastenumban helyezkedik el, perikardiális és pleurális folyadék gyüleme van, amitől fullad.

A tegnapi nap során biopsziát vettek tőle (igaz még az eredményt nem tudom), de az orvosa nem vállalja a műtétet. Itt kezdődik a kálváriánk: mivel sógornőmék Kárpátalján élnek és itt Magyarországon a kezeltetése anyagi okokból drága lenne, ehhez kérném a segítségüket.

Ha tudnának olyan alapítványt, amelyik támogatja a kárpátaljai magyarok gyógykezelését itt Magyarországon, kérem segítsenek. Nagyon el vagyok keseredve és tehetetlennek érzem magamat, mert egy fiatal anyukáról van szó és ismervén a kárpátaljai egészségügyet, nem sok jóra számíthatunk. Ha tudnak valamilyen módon segíteni, kérem segítsenek.

A limfóma kezelési lehetőségeit és kilátásait meghatározza, hogy pontosan milyen típusú betegségről van szó (erről bővebb információt talál kapcsolódó cikkeinkben).

Nem nyilatkozhatunk nevükben, mert pontosan nem ismerjük munkájuk részleteit, s hogy jelenleg milyen lehetőségek vannak, ám Magyarországon a Segítő Jobb Alapítványt segíti a határon túli betegek ellátását. A www.sja.hu honlapjukon talál kontakt személyeket és telefonszámokat.

Kapcsolódó cikkek:
Leukémia, limfóma: mi folyik az ereinkben?!
Rák: génjeinkben hordozzuk a sorsunkat?
Onkológiai kislexikon (2.): tumormarkerek
A radiológusok valóban a vesénkbe látnak
Képalkotó vizsgálatok: UH, RTG, CT, MR, PET…
Patológiai vizsgálatok: mikroszkóp alatt a világ
Fájdalomcsillapítás: opioidokkal a fájdalmak ellen
Csillapítani a fájdalmat, leküzdeni a szorongást
Áttétek: gátat kell vetni a rák szétterjedésének
Képalkotó vizsgálatok: UH, RTG, CT, MR, PET…

Top