Mellrák, bordaív alatti fájdalom (jelige: Marika)

Két éve műtöttek rosszindulatú melldaganattal. Túl vagyok 8 kemoterápián, 28 sugárkezelésen. Jelenleg Herceptines infúziót kapok három hetente már 11 hónapja. Több mint fél éve jobb oldali bordaív alatti fájdalmam van, ez szinte állandósult. A CT vizsgálat a mellékvesén meszesedést állapított meg kb. két hónapja.

Az UH vizsgálat, amely a napokban készült: a jobb mellékvese-régióban jelenleg is észlelhető egy ovális, echodens, 23×20 mm nagyságú képlet, melyen belül apró meszesedés is van. A kezelőorvosom szerint nincs gond ezzel, de én félek, mert ez a fájdalom szinte állandó. Jobb oldalon állandó a tompa fájdalom, étkezés után ez erősödik. Voltam belgyógyásznál, vastagbél- és gyomortükrözésen is.

Kérem, ha tudnak segítsenek tanáccsal, hogy mi okozhatja a panaszomat.

Leveléből nem derül ki pontosan, hogy jelenleg a HER2 gátló kezelést még az adjuváns (műtét utáni) kezelés részeként kapja-e, feltételezzük, hogy igen. A mellékvesében gyakoriak a jóindulatú elváltozások, úgynevezett adenomák. Tudni kellene, hogy ez az elváltozás mióta észlelhető ott, az elmúlt évben jelent-e meg, vagy már korábbi vizsgálatok során is kimutatható volt (történtek-e korábban egyáltalán olyan vizsgálatok, amelyeken a mellékvese ábrázolódott). A fájdalom összefüggése az étkezéssel nem jellemző a mellékvesében lévő folyamatokra. A fájdalom állandósulásáról feltételezzük, hogy kezelőorvosának beszámolt, aki eldöntheti, hogy van-e szükség további kivizsgálásra, és ha igen, milyen jellegűekre.

Kapcsolódó cikkek:
Emlőrák
A HER2-pozitív emlőrák és célzott kezelése
Emlőrákos asszonyok vallanak kálváriájukról
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Kemoterápia: sejtmérgektől a célzott kezelésekig
Áttétes emlőrákban is sorvasztják az ereket

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
HER2 és természetes gyógymódok
Kiújult HER2 mellrák kezelése
Korai HER2 agresszív kezelése
HER2: pozitív vagy negatív?
HER2 is meg nem is?
HER2+++ daganat
Mellrák: HER2, klinikai kísérlet
Kiújult mellrák és Herceptin
HER2 mellrák tumormarkerei
HER2+ daganat
HER2+ terápia
HER2 mellrák esélyei
Mellrák HER2: 3+
HER2+ mellrák kezelés
Mellrák: kemón élni, nem remélni?
Újrakezdeni a hormonkezelést?
Emlőrák: kemo vagy nem kemo?
Emlőrák terápiája
Emlőrák: döntés a kemoterápiáról
Emlőrák műtét után
Mellrák: van más mód?

Top