Mellrák: kezelések Cipruson (jelige: vianna70)

Mellrákom van. A Herceptin után következik a hormonterápia, amit az onkoteam 5 évre javasolt. Mi a hivatalos megoldás arra, hogy Cipruson kaphassam a kezeléseket?

A hormonterápia legtöbbször tablettás kezelés, ezt akár három hónapra is felírhatja kezelőorvosa. Olyan nőknél, akik még menstruálnak az emlőrák kifejlődésekor, havonta egyszer a has bőrébe beadott injekció formájában is gyakran alkalmaznak ösztrogéngátló kezelést.

Leveléből nem derül ki, hogy mennyi időt szándékozik Cipruson tölteni. Amennyiben tartósan ott él, akkor az ottani onkológiáktól kérheti betegsége kezelését. Azt, hogy ezekért a kezelésekért ott hogyan kell fizetni, Önnek milyen biztosítása van vagy lesz ott, befolyásolja mindennek a költségét. Közben kontroll vizsgálatokra is szükség van rendszeres időközönként (mellkasröntgenre, ultrahangra, CT-re, mammográfiára, bizonyos laborvizsgálatokra). Ha tartósan kinn fog élni, akkor ezeket is meg kell ott szerveznie a saját érdekében.

A részletekért, a személy szerint az Ön élethelyzetére vonatkozó pontos információkért javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Nemzetközi Főosztályával. Telefon: (1) 350-16-18, e-mail cím: nemzetk@oep.hu

Kapcsolódó cikkek:
Emlőrák
A HER2-pozitív emlőrák és célzott kezelése
Halász Judit és a mellrák: nem feledett életöröm
Emlőrákos asszonyok vallanak kálváriájukról
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Méltányosságból finanszírozott kezelések

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Mellrák kezelések sorrendje
Kiújult mellrák és Herceptin
Mellrák: kórszövettani diagnózis
Mellrák bizonytalanságai
Mellrák: vizsgálatok műtét után
Emlőrák: döntés a kemoterápiáról
Emlőrák műtét után
Mellrák: van más mód?

Top