Myleoma multiplex: leszázalékolás (jelige: margó)

Myleoma multiplex betegségem van. 15 hónapja volt az őssejt beültetésem, akkor 100 %-ra százalékoltak le 1 évre. Most 1 év után pedig csak 52 %-os lettem, de sajnos nem bírok dolgozni, és nem tudom mit tegyek. Ezért nagyon el vagyok keseredve. Kérem, ha lehet, valami tanácsot szeretnék kérni.

Az orvosi szakértői bizottság az összes, az egészségi állapottal összefüggésben benyújtott lelet alapján, a beteg életkorát, rehabilitálhatóságát is figyelembe véve hozza meg döntését arról, hogy egy adott betegnek milyen mértékben ítéli csökkentnek a munkaképességét. Az Ön esetében a korábbi beavatkozások sikeresek voltak, s ennek eredménye az egészségi állapot jelentős javulása.

Amennyiben munkaképessége a szakértői elbírálás után módosul, például kiújul a betegsége, vagy más okból állapotrosszabbodás következik be önnél, akkor kérhet ismételt elbírálást.

Tudomásunk szerint 48%-os munkaképesség-csökkenéssel a munkaügyi központokban van lehetőség arra, hogy az elhelyezkedéséhez a leendő munkáltatójának támogatást adjanak (bér és/vagy adók-járulékok), ezzel is segítve az ön elhelyezkedését. Érdemes tájékozódnia ennek pontos feltételeiről.

Kapcsolódó cikkek:
Plazmasejtes daganat: myeloma multiplex
Vérszegénység is veszélyezteti a daganatos beteget
Megéri meggyógyítani a rákbetegeket

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Rák és őssejtek
Myeloma multiplex lelete
Allogén transzplantáció-kockázat
Hatástalan fájdalomcsillapítás
Donorra várva

Top