Sugárkezelés alatt antioxidáns szedése

Jelenleg sugárkezelés alatt állok. Az oldalon talált információk sokat segítettek, ezúton is szeretném megdicsérni a honlapot.

Szeretném megkérdezni, hogy a kezelés alatt fogyaszthatok-e antioxidánst (vitanax px4), ill. ganoderma teát? Pharmanex LifePaket és G3 Gac Superfruit Blendet is fogyasztok.

Azt, hogy a beteg milyen kiegészítő készítményeket szed, praktikus a kezelőorvossal megbeszélni, hiszen nekünk sem az alapbetegségéről, sem a kórelőzményekről, sem a sugárkezelés eredményességéről nincsenek információink, ezekre levelében sem tért ki.

Általánosságban annyit mondhatunk: honlapunkon cikkeinkben és interaktív orvosi rovatunkban sem foglalunk állást semmilyen alternatív készítményről, ennek indoklására részletesen kitérünk. Konkrét kérdésére is azt kell válaszolnunk: nincsenek nagy betegszámú tudományos vizsgálatok azzal kapcsolatban, hogy az Ön által felsorolt készítmények és az adott betegségtípus adott stádiumában megkezdett sugárkezelés együttes alkalmazása okozhat-e valamilyen problémát, illetve jár-e valamilyen előnnyel.

Kapcsolódó cikkek:
Alternatív kezelések: miért nem foglalunk állást?
Gyógyszerfejlesztés: küzdelem az idővel
Kinek jusson korszerű gyógyszer?
Sugárterápia a tumorok ellen
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Rettegett hányinger: hogy kerülhetjük el?

Top