Tiltott, bevizsgálatlan vitaminok (jelige: Laci)

Milyen gyógyszert szedjen egy elkeseredett tüdőrákos, akinek kis sejtes daganata van, áttétel a tüdőben és korai stádiumban van? Az új családja a lenkeit és a B 17-es vitamint, vagyis tápanyag-kiegészítőket tömnek a betegbe, a régi családja a culevit tápanyag kiegészítőt tömi.

Nagyon sok helyre telefonáltunk (régi család) és körbenéztünk (pl: orvos, gyógyszertár, akkreditált intézmények, gyógyszercégek). Mindenki a culevitet ajánlotta a három közül. A új család (fanatikus) által adott lenkei vitaminok 2005 óta az ÁNTSZ tiltólistáján vannak, bírósági végzés van, hogy nem szabad forgalmazni. A B 17-esnek nincs orvosi-kamarai minősítése, nincs bevizsgálva, engedélyeztetve és az új családja ezzel tömi.

Pénz nincs a háttérben, utálat nincs a háttérben, csak valamelyik család a hülye. Mindenki szereti a beteget és segíteni szeretne. Szerintem így csak kárt okozunk mind a ketten. Egyik család fanatikus, a másik orvosi véleményre próbál hallgatni. Melyik cselekszik jól? Így most mindegyik csak rásegít a halálára. Mivel lehet meggyőzni a másik családot? Kérem mindegyik vitaminról ha tudnának jót, rosszat, orvosi véleményeket, kamarai minősítéseket, végzéseket, hiteles papírokat elküldeni, azt nagyon megköszönném én is és a beteg is, és valamelyik család is, remélem mind a kettő.

Feltételezzük, hogy egyik család sem a beteg halálára szeretne rásegíteni, amikor megpróbál kiegészítő készítményeket adni, de ahogyan levelében leírja, ezekkel kapcsolatban valóban nem állnak rendelkezésre meggyőző adatok, hogy biztos segítenek-e. A legnagyobb probléma, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható készítmények legnagyobb részénél csak kérdések vannak, válaszok nincsenek: mivel ezekkel a termékekkel jellemzően nem végeztek a gyógyszerekéhez hasonló tudományos klinikai vizsgálatokat, így nincs válasz arra, milyen típusú betegségben szenvedő rákos betegnek, milyen stádiumban, milyen szövettannál ajánlható vagy kifejezetten ellenjavallt az alkalmazásuk. Éppen az orvosi dokumentációk hiánya az oka annak, hogy ezekről a készítményekről nem foglalunk állást.

Kapcsolódó cikkek:
Tüdőrák
Alternatív kezelések: miért nem foglalunk állást?
Betiltott étrend-kiegészítők a polcokon
Veszélyesek lehetnek a csodaszerek
Az étrendkiegészítő nem gyógyszer
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Kemoterápia: sejtmérgektől a célzott kezelésekig
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Tüdőrákra használható gombakivonat
Gombakivonat, búzafű
B17 vitamin
Mellrák és rákellenes gomba
Táplálékkiegészítő a rák ellen
Kérdés a Celladam injekcióról
COD tea
Óriáséletfa tea
Gyógyítás és megelőzés
Táplálékkiegészítők hatása
Nyelőcsőrák és gránátalma
Kérdés a Flavin 7-ről
Kis deuterium-tartalmú víz
Kérdés a Vitanak PX-4-ről
B17 és Cevitol
Kérdés a B17-ről

Top