Tüdőrák, agyi MR (jelige: aggódom 3)

Nagyon hálás vagyok az eddigi segítségekért, amiket Önöktől kaptam! Röviden az eddigiekről: Édesapám, 2003 óta kissejtes tüdőrákos. Az utolsó 2×6-os ECO nem használt. Áttét van a mellékveséken, a legutóbbi 6×2 cm-es tumor, már 8x3centis 2 hónap elteltével. Áttétek vannak még a hörgőkön is. Csuklása, egyre hangosabb és kissé ijesztő. Precíz, erős jellemű ember, aki mostanság, feledékeny, morgós, és rendkívül fáradékony.

Most: Negyedvonalbeli kemoterápiában szintén ECO-t kap, a harmadik kezelés után. Fáradékonyabb, mint valaha, „érzi”, hogy nincs sok hátra. A mai agyi MR- ről szeretnék kérdezni.

„Infratentorialisan a cerebellum jobb lebenyében, kp vonal mellett, éles szélű, nagyrészt folyadék jeladású, széli részein kontrasztanyagot halmozó, a vermist, enyhe ívben dislocaló, azonban kamrai kompressiot nem okozó körülírt képlet látható.”

„A cerebellumban soliter cystikus jellegű, elváltozás látható, mely lehet, necroticus met. ”

Idegsebészeti konzílium, javasolt. Az orvos azt mondja, csak azért kapja a kemoterápiát, mert bár eredménye nincs, de apu lelkileg megnyugszik tőle.

Az agyi MR (mágneses rezonancia) vizsgálat a kisagyban mutat egy cisztás jellegű eltérést a középvonal mellett, amely nem komprimálja, azaz nyomja össze a kamrákat, vagyis az agyban lévő, normálisan folyadékot tartalmazó üregeket. A leírt képlet belsejében levő terület MR vizsgálat során észlelt jeladása arra jellemző, amit a folyadékoknál mérnek, ezért a képeket értékelő radiológus felvetette, hogy ez az elváltozás lehet olyan áttét, amelynek a közepe „elfolyósodott”, vagyis a belső része a feltételezett daganatnak elhalt (nekrotizált).

Az agyi tumorokról részletes információkat talál leírásunkban, s a honlapon (az alábbi linkeken) megtalálja az agyi áttétes tüdőrákokkal kapcsolatban korábban felmerült kérdéseket, illetve azokra adott válaszokat.

Kapcsolódó cikkek:
Tüdőrák
Agydaganatok és agyi áttétek
Csontáttétek a daganatos betegségben
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni

Előzmény:
Kissejtes tüdőrák áttétjei
Kissejtes tüdőrák és ECO
Kissejtes tüdőrák terápiája

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Áttétes tüdőrák, agydaganat
Tüdőrák: furcsa viselkedés, agyi áttét?
Áttétes tüdőrák: romló koncentráció
Tüdőrák és magatartászavar
Reménytelen tüdőrák?
Kissejtes tüdőrák

Top