Leállított kezelés 2.

Köszönöm korábbi válaszát, elnézést ha nem voltam elég világos a feltett kérdésben. A daganat a rekeszizomból indult ki, amihez hozzáért, azt behálózta. A daganatot egészben vették ki, ezért volt egy hasi és egy mellkasi műtét egyszere. Szóródás vagy áttét nem volt, de az MR kimutatott maradékot, ami szabad szemmel nem volt látható. A vastag- és vékonybél, a gyomor, a hasnyálmirigy, a tüdő volt érintve, és a lépet teljesen eltávolították. Ez vajon gyógyítható véglegesen vagy csak időhúzás? Kezelés tüdőre és a rekeszizomra, Th.x. csigolya a LII. csigolya részéig.

Jelen levele alapján egy helyileg kiterjedt daganatról lehet szó, amely a most kapott információk alapján jelenleg nem adott távoli szervbe áttétet. Feltételezhetően a műtét során eltávolították a daganatot, vagy annyit belőle, amelyet még a létfontosságú szervek jelentős károsodása nélkül ki lehetett operálni.

Az alkalmazott sugárkezeléssel a műtéti területen maradt daganatsejteket igyekeznek elpusztítani, illetve számukat csökkenteni. A kemoterápiával az esetlegesen más szervekbe eljutott daganatsejt csomókat (mikrometasztázisokat, amelyek ilyen nagy daganatnál valószínűsíthetően előfordulnak) is tervezik pusztítani.

Amennyiben sebészétől/kezelőorvosától azt az információt kapta, hogy nem lehetett teljes daganateltávolítást végezni, akkor ezek a kezelések azt szolgálják, hogy a maradék daganat a lehető leghosszabb ideig ne növekedjen és okozzon panaszt. Amennyiben az orvosok szerint teljes daganateltávolítás (reszekció) történt, akkor a kezelésekkel a kiújulás kockázatát igyekeznek csökkenteni. A kontrollvizsgálatok és a kontroll képalkotó vizsgálatok alapján lehet a továbbiakban követni a betegségét.

Kapcsolódó cikkek:
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Kemoterápia: sejtmérgektől a célzott kezelésekig
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Méltányosságból finanszírozott kezelések
Nem lemondani a mindennapi örömökről
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Kinek jusson korszerű gyógyszer?

Előzmény:
Leállított kezelés

Top