Max Gerson féle étrendterápiáról

A véleményüket szeretném megkérdezni a Gerson terápiáról. TV-ben, rádióban televízióban, interneten időnként lehet látni, olvasni róla. Nemrégiben volt egy műsor az Echo Tv-ben. Vannak honlapok, filmek, könyvek a terápiáról. Mi a véleménye önöknek a Gerson étrendterápiáról? Hatékony módszernek mutatkozik daganatos betegségben!? Szeretném megismerni a véleményüket.

Amint azt számos alkalommal kifejtettük, a kiegészítő terápiákat nem véleményezzük, mert a legtöbb esetben nem állnak rendelkezésre olyan megbízható tudományos adatokon nyugvó összehasonlító elemzések, amelyekre támaszkodva egyértelműen alá lehetne támasztani azt, hogy egy konkrét daganattípus adott stádiumában lévő beteg számára mit hozhat egyik vagy másik alternatív módszer. Részletes állásfoglalásunkat megtalálja a honlapon.

A táplálkozásról általánosságban annyit mondhatunk, hogy betegség esetén, s különösen a szervezetet megterhelő onkológiai terápiák alatt nagyon fontos a tápláló, ám a szervezetet nem megterhelő táplálkozás. Fontos, hogy a beteg szívesen egyen, olyan ételeket fogyasszon, amelyeket szeret. A szélsőséges diétákat sok onkológus nem tanácsolja, mert a betegséggel, illetve a kezelésekkel gyakran együttjáró fogyást felgyorsíthatják, s a legyengült szervezetnek szüksége van energiára. Általánosságban a változatos, kiegyensúlyozott, zöldségekben gazdag táplálkozás ajánlható.

Kapcsolódó cikkek:
Alternatív kezelések: miért nem foglalunk állást?
Veszélyesek lehetnek a csodaszerek
Az étrendkiegészítő nem gyógyszer
Az elhízás szerepe a rák kialakulásában
Gyógyszerfejlesztés: küzdelem az idővel
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Kemoterápia és C vitamin
Alternatív készítmények vizsgálata
Kérdések a kiegészítő kezelésekről
Gombakivonat, búzafű
B17 vitamin
Mellrák és rákellenes gomba
Táplálékkiegészítő a rák ellen
Kérdés a Celladam injekcióról
COD tea
Óriáséletfa tea
Gyógyítás és megelőzés
Táplálékkiegészítők hatása
Nyelőcsőrák és gránátalma
Kérdés a Flavin 7-ről
Kis deuterium-tartalmú víz
Kérdés a Vitanak PX-4-ről
B17 és Cevitol

Top