Csecsemőmirigy tumora? (jelige: Gergo)

Gergő fiam 6 hetesen szopás közben félrenyelt, köhögött, majd sírásba kezdett, nehezen lélegzett, 6-8 óra leforgása alatt 80% körül szaturált. A kórházi diagnózis szerint a csecsemőmirigy tumoros elváltozásáról volt szó, ami körülöleli a légcsövet, nyelőcsövet, artériát. A kevésnek mondott biopszia tumoros sejteket nem mutatott, a gyerek mégis kemoterápiát és hidrokortizonos kezelést kapott. Ez idő alatt intravénásan táplálták, intubálva volt. A vártnál sokkal később, körülbelül a 18. napon a tumor felére csökkent.

Ma műtétre várunk vagy egy új biopsziára. A baba fejlődése teljesen megegyezik az egészséges társai fejlődésével. Érzem az orvosok bizonytalanságát, hogy csak a gyereket felnyitva találnak válaszokat. Nem tudok őszintén hinni a feltételezett diagnózisban, miszerint a csecsemőmirigy tumoros elváltozásáról van szó. Kérem segítsenek a tanácsukkal.

Túlbecsüli egy honlap szakembereinek képességét, amikor azt feltételezi, hogy pontosabb diagnózist tudunk felállítani, mint azok a szakemberek, akik napi rendszerességgel látják a beteget, látják a saját szemükkel a képalkotó vizsgálati eredményeken azt a szövet többletet, amely körülöleli a légcsövet és egyéb szerveket.

Az orvosok az életet veszélyeztető légzési nehezítettség és a klinikai kép miatt dönthettek úgy, hogy rosszindulatú folyamatot feltételeznek, s ezért indítottak kemoterápiás kezelést, amelynek hatására csökkent is a kóros szövetek mérete. A szövettani vizsgálat mondhat többet a betegség típusáról, a további kezelési lehetőségekről.

Kapcsolódó cikkek:
Gyerekeket fenyegető tumorok
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Sugárterpia a tumorok ellen
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Haldokló gyerekeket szolgálnak
Rákból gyógyult gyerekek olimpiája
Cimborákat várnak a rákbeteg gyerekek

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Kötőszöveti daganat 4 évesen
Agydaganat 5 évesen
Agydaganat 7 évesen
Glioblasztoma multiforme kezelése
Agydaganat 8 évesen

Top