Tüdőrák cigi nélkül? (jelige: rinuka)

A papám soha életében nem gyújtott rá, és lehet, hogy tüdőrákos. Az eredményeket még nem tudjuk. Ha az, akkor mitől lehet? Egy jó orvos neve és elérhetősége kell nekem. Nem érdekel, mennyibe kerül a kezelés, a papám nevelt fel, nekem ő nagyon fontos ember.

Sajnos az elsődleges tüdőrák olykor olyan betegeknél is előfordul, akik életükben nem, vagy nagyon keveset dohányzoztak. (Ugyanakkor nem lehet eléggé hangsúlyozni,  hogy a különféle környezeti ártalmak közül a dohányzás a tüdőrákok kialakulásának kockázatát körülbelül negyvenszeresre emeli, s több más rákféleség előfordulása is gyakoribb a dohányzók, mint a nem dohányzók között). A tüdőben lévő daganat(ok) lehet(nek) másodlagos(ak) is, vagyis egy, a szervezetben más helyen lévő rosszindulatú daganat áttéte(i).

Ha tudatja lakhelyét, megadhatjuk az Önökhöz legközelebbi onkológiai központ elérhetőségét, ahol megfelelő onkológiai ellátásban részesülhet. Ugyanakkor a honlapunk főlapján található térképes adatbázisból is kikeresheti a lakhelyükhöz legközelebb fekvő onkológiai centrumot.

Kapcsolódó cikkek:
Tüdőszűrés
Kit fenyeget a tüdőrák?
Egyre fiatalabbak a tüdőrákosok, több a nőbeteg

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Halálos cigaretta
Áttétes tüdőrák esélyei
Tüdőrák és esélyek
Tüdőrák: hogyan tovább?
Tüdőrák kemoterápiája

Top