A Margitszigeten folytatódott a 10 Ezer Lépés Program

A Gyógyulj Velünk Egyesület 10 Ezer Lépés Program rendezvénye a Margitszigeten

Közös sétára és szabadtéri gyógytornára várt mindenkit a Gyógyulj Velünk Egyesület a Margitszigetre. A 10 Ezer Lépés Program keretében meghirdetett találkozó célja, hogy minél több daganatos beteget aktív mozgásra ösztönözzön.

Kalotay Gábor, a Gyógyulj Velünk Egyesület és Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke

Kalotay Gábor, a Gyógyulj Velünk Egyesület és Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke

A Gyógyulj Velünk Egyesület rendszeresen szervez mozgásprogramokat. A daganatos betegeknek igen kis aránya jut szakszerű gyógytornához, holott mind a kezelések alatt, mind a kezeléseket követően sokféle probléma enyhíthető vagy megelőzhető akkor, ha a betegek tudatosan mozognak. A civil szervezett ingyenes programjain szakavatott gyógytornász segít az állapotnak megfelelő mozgássorok megtanulásában és gyakorlásában, megválaszolja a betegek felmerülő kérdéseit is. Nem volt ez másként a 10 Ezer Lépés Program legutóbbi, margitszigeti találkozóján is, ahová Budapestről és a fővároson kívülről is érkeztek betegek.

A 10 Ezer Lépés Programot eredetileg a prosztatarákos betegeket mozgásra, fizikai aktivitásra és tudatosságra ösztönző kezdeményezésként hirdették meg, ám az események mindenki előtt nyitva állnak, hiszen a programok valamennyi típusú daganatos betegséggel szembesült ember számára hasznosak. A Margitszigeten egy nagy sétával indult a találkozó, majd Kapitány Zsuzsanna gyógytornász, a Gyógyulj Velünk Egyesület elnökségi tagja tornásztatta meg a résztvevőket. A betegszervezet programjai folyamatosan nyomon követhetők a www.gyve.hu címen, illetve a Facebook.com/egyesulet.gyogyuljvelunk oldalon.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top