A mellrák ellen demonstráltak Szegeden

2006-ban is több városban rendeznek mellrák elleni demonstrációt. November 17-én Szegeden volt ilyen megmozdulás.

Szegeden (is) hagyománya van már a mellrák elleni belvárosi sétának. Az idei menet november 17-én 13 órakor indult a Torontál tértől, s haladt a városházáig.

A demonstrálók a szűrések fontosságára igyekeztek ráirányítani a figyelmet, célul tűzve ki, hogy a figyelemfelkeltés nyomán a jelenleginél több nő vegyen részt a fájdalmatlan, s ingyenes mammográfiás vizsgálaton.

Az Egészség Hídja Összefogást alapító civil szervezetek célja, hogy növeljék a lakossági részvételi arányt a korai felismerést támogató szervezett szűréseken. Az Egészség Hídja Összefogást 2002-ben Nancy Goodman Brinker akkori amerikai nagykövet ajánlására öt civil szervezet, A rák ellen, az emberért, a holnapért társadalmi alapítvány, a Magyar Rákellenes Liga, a Magyar Rákbetegek Országos Szövetsége, a Magyar Szenológiai Társaság és a Magyar Onkológusok Társaságának mammológiai szekciója alapította.

A portáluk főlapjáról elérhető térkép segítségével rátalálhat az Önhöz legközelebb működő emlőszűrő állomásokra, s a nőgyógyászati szűréseket végző szakorvosok elérhetőségét is megtalálja.

Emlőszűrés és a mellek önvizsgálata
Az emlőrák

Top