A mozgást semmi sem helyettesítheti

Egyetlen gyógyszer vagy módszer sincs, ami a rendszeres sportolást, fizikai aktivitás helyettesíthetné. A prosztatarákos betegeknek meghirdetett országos 10 Ezer Lépés Program célkitűzése, hogy minél több érintett férfit rendszeres mozgásra, életmódváltásra ösztönözzön.

Tudományos bizonyítékok támasztják alá, hogy jobb életkilátásai lehetnek és jobb életminőségben élhet az a prosztatarákos férfi, aki hetente legalább háromszor fél órán keresztül aktív, a pulzusszámot tartósan megemelő mozgást végez.

A 10 Ezer Lépés Program sok budapesti és vidéki helyszínen várta már az elmúlt években a férfiakat a betegségről, a gyógyításról, a rehabilitációról szóló ismeretterjesztő előadásokkal, közös gyógytornákkal, kirándulásokkal. 2020 első félévében a járványhelyzet miatt a rendezvények ugyan elmaradtak, de elindították a program Facebook-oldalát.

Sok hasznos információt, érdekességeket, prosztatarákból talpra állt betegek erőt adó, tanulságos történeteit, otthon is végezhető, szakszerű gyógytorna videókat is találhat, aki csatlakozik a Facebook.com/10ezerlepes oldalhoz.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top