A ráknak (is) hadat üzennek Vásárhelyen

Tízéves egészségprogramot indít útjára a hódmezővásárhelyi önkormányzat, hogy javítsa a városban élők egészségi állapotát, s a prevenció révén minél több súlyos betegséget előzzenek meg.

A tízéves programra 2008-ban 170 millió forintot különített el a hódmezővásárhelyi közgyűlés. Az átfogó cselekvési tervnek az aktív korú lakosságot megcélzó része főleg az egészségőrzésre és a megelőzésre terjed ki: egészséges magatartásra ösztönző rendezvényeket és tájékoztató programokat szerveznek.

Kiemelt figyelmet fordítanak a nők emlőrák szűrésére, csontsűrűség-mérésére, a szív- és érrendszeri betegségek, valamint az anyagcsere betegségek szűrésére; az aktív korú férfiak körében a vastagbél és végbél eredetű daganatok, a prosztatarák, valamint a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése kerül középpontba, s kampányszerű szűrővizsgálatokat szerveznek a közszférában dolgozók számára is.

A kezdeményezés része az is, hogy a korábban a közszféra dolgozói számára meghirdetett dohányzásleszoktató programot a teljes lakosságra kiterjesztik.

Kapcsolódó cikkek:
Üldözik a cigarettát, támogatják a leszokókat
SOS segítség, hogy ne füstöljön tovább
A light cigi is erős méreg
Dohányzás: 19 percenként egy halott
Egyre fiatalabbak a tüdőrákosok, több a nőbeteg
Kezelés nélkül mit sem ér a szűrés
Nem megyünk orvoshoz, mert félünk a betegségtől

Top