A volt dohányosok megállíthatatlanok

Második szakaszához érkezett A volt dohányosok megállíthatatlanok elnevezésű, John Dalli, az Európai Bizottság egészségügyi biztosa által indított kampány. Az idén júniusban indított program célja, hogy segítse a 25-34 év közötti korosztályt a leszokásban, illetve abban, hogy ne szokjanak rá a dohányzásra.

A „Megállíthatatlan” kampány egyedülálló módon a dohányzás nélküli élet pozitív hatásaira összpontosít; ezek közé tartozik a jobb egészségi állapot, a jobb társas kapcsolatok, a több pénz és a jobb életminőség.

– Nagyon örülök a kampány eddigi fogadtatásának – idézi a Medical Online cikke Dalli-t, aki szerint Európából több mint félmillió dohányzó látogatott el a kampány közösségi oldalaira, és három hónap alatt már 20 ezernél is több aktív használója lett a dohányzásról leszoktató interaktív eszköznek, az iCoach-nak. Az iCoach gyakorlati tippek és tanácsok révén nyújt segítséget a dohányzásról való leszokás egyes szakaszaiban. Ez az első alkalom, hogy egy uniós program gyakorlati segítséget is nyújt.

Az EU kiterjedt kutatásokat folytatott legutóbbi kampánya kapcsán. A megkérdezettek túlnyomó többségének, 77 százalékának a véleménye szerint hatásos az üzenet. A kampány második szakaszához tartozik egy az összes EU-tagállamot átfogó reklámkampány, amely a dohányzásról való leszokás előnyeit jeleníti meg.

– Magam is néhány éve szoktam le a dohányzásról, így tudom, milyen nehéz tud lenni a leszokás folyamata – idézi az egészségügyi biztost a cikk.

A kampánnyal kapcsolatos további információk találhatók a www.exsmokers.eu honlapon.

Kapcsolódó cikkek:
Nemdohányzók Világnapja: tragikus hazai tények
Rák és fájdalmak: nehezebb a dohányosoknak
A dohányzás már nem „menő”
Dohányosok az onkológiákon

Top