Adóvisszatérítés mellett is nyilatkozhat az 1%-ról!

Jó hír! A civil szervezeteknek nem kell tartaniuk attól, hogy csökkenne a nekik felajánlott adó 1%-ából származó bevételük a családi adóvisszatérítés miatt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2022 februárjában fogja visszatéríteni a családoknak a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót (SZJA) az éves átlagbér adótartamáig.

Amint arra a nonprofit.hu rávilágít: a helyzet a civil szervezetek számára megnyugtató. A NAV tájékoztatása alapján az adó felajánlható 1+1 százalékára vonatkozó rendelkezés az adó-visszatérítés figyelembe vétele nélkül megállapított adó összegére tehető meg. Ez alapján tehát azok a családos adófizetők is fel tudják ajánlani adójuk egy százalékát, akik a teljes befizetett SZJA összeget visszakapják. A felajánlott 1% összegét, mely a visszatérített nagyságrendre vonatkozik, a költségvetésből pótolja ki a NAV a szervezetek felé.

A civil szervezeteknek fontos tudniuk erről és ebben a potenciális 1% felajánlóikat is érdemes megerősíteni: az 1%-ok 2022-ben is ugyanúgy célba érnek, mint a korábbi években!

A 18296659-1-42 adószám SZJA bevalláson való feltüntetésével
a Gyógyulj Velünk Egyesület munkáját támogathatja úgy,
hogy Önnek egy forintjába sem kerül, mégis fontos segítséget nyújt!

Top