Bentlakásos tábor daganatos betegeknek

A daganatos betegséggel való megküzdésben segítő tréning programmal segítik azokat a betegségük kezdeti fázisában járó rákbetegeket, akik részt vesznek a Tűzmadár Alapítvány bentlakásos táborában.

A Tűzmadár Alapítvány ingyenes, 5 napos bentlakásos tábort szervez daganatos betegek részére 2011. november 28. és december 2. között. A tábor célja, hogy a betegségük elején lévők segítséget kapjanak a daganatos betegséggel való megküzdéshez.

Az intenzív, öt napos, bentlakásos Tűzmadár-programot a betegség kezdeti szakaszában ajánlják. A tréningen érintenek minden olyan területet, ami a sikeres megküzdést elősegítheti. Kifejezetten számítanak azon betegekre, akik számára hátrányos szociális helyzetük miatt problémát jelentene egy hasonló program költségeinek térítése, illetve lakhelyük miatt a program kínálta lehetőségek (pszichológus, dietetikus, mozgásterapeuta) másképp nem érhetők el.

A rákkal való szembesülés első pillanataiban a félelem és a szorongás, sokaknál a jövőtől való rettegés is megjelenik. Hirtelen megváltoznak a munkában, családban, más egyéb kapcsolatokban betöltött szerepek és az addig életét autonóm módon vezető ember támogatásra szoruló, az életéért küzdő, gyakran kiszolgáltatott, akár kilátástalan helyzetben találhatja magát.

Ebben az időszakban feltétlenül szükség van a betegség megértését segítő pontos információkra, az orvosokkal, a kezelésekben való együttműködést segítő tudásra és a szorongást, a stresszt, a félelmet, kontrollvesztés érzését csökkentő viselkedésterápiás eljárások ismeretére, az érzelmek feldolgozását segítő foglalkozásokra.

Mindezek a készségek nemcsak a tréning ideje alatt fejtenek ki jótékony hatást a daganatos beteg mindennapjaira, hanem felkészítenek  a betegség kihívásaival és a gyógyulást kísérő nehézségekkel való megküzdésre (fájdalomcsillapítás, áttétek megjelenése, életminőség változások, szerepváltozások, megváltozott munkabírás) is.

A tábor programja magában foglal információs oktatást, stresszkezelést (kognitív és viselkedésterápia), továbbá a hatékony kommunikációt fejlesztő, az érzelmek feldolgozására irányuló személyközpontú, kreatív terápiás, valamint mozgás meditációs blokkokat.

A tábor helyszíne: Nagykovácsi, Pest megye

A Tűzmadár bentlakásos tábor programot a hátrányos szociális helyzetben lévő betegek számára egy támogató mecénás segítségével valósítják meg, mely lehetővé teszi, hogy a bentlakásos program térítésmentes legyen a résztvevők számára.

A tábor részletes programjáról a www.tuzmadaralapitvany.hu oldalon található információ.

A programra való előzetes jelentkezés az info@tuzmadaralapitvany.hu e-mail címen vagy a 06- 1- 455-8100/8607 mellék telefonszámon lehetséges.

Kapcsolódó cikkek:
Művészeti pályázat daganatos betegeknek
A betegséggel lélekben is meg kell küzdeni
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Tűzmadár Ház: segítsük a lelkünket is gyógyulni!
Tűzmadár Ház: gyógytorna, tréningek, közösség
Nem lemondani a mindennapi örömökről
Sorstársközösségek: osztoznak bajban és örömben

Top