Betegklubot szerveznek az emlőrákos nőknek

Az emlőrákos betegek mintegy negyede szenved HER2-pozitív emlőrákban, ami egy jól körülhatárolható, különálló csoportja a mellráknak. A HER2 pozitív emlőrákkal élő nők számára szerveznek betegklubot a fővárosban: az alakuló ülés április 20-án lesz.

Ezeknél a betegeknél a normálisnál sokkal több HER2-receptorfehérje található a sejtek felszínén. A betegség célzott kezelése a nagyobb onkológiai centrumokban ma már Magyarországon is hozzáférhető mind a korai stádiumban felfedezett, mind az áttétes emlőrákban szenvedők számára.

A betegklub kezdeményezői mindenkit várnak, akik megosztanák másokkal tapasztalataikat, illetve merítenének mások történeteiből. Az alakuló ülést Budapesten, a XIV. kerület Ifjúság útja 1-3. szám alatt lévő Hotel Stadionban tartják április 20-án, pénteken 11 órakor. A részvételi szándékot a Magyar Rákellenes Liga 06-80/505-675-ös telefonszámán vagy a lelkisegely@rakliga.hu címen lehet jelezni.

A megnyitón részt vesz Vasváry Artúrné, a Magyar Rákellenes Liga elnöke, majd Kővári Zsuzsa, a betegklub háziasszonyának köszöntőjét követően az új terápiákról, a megelőzés és a gyógyulás esélyeiről dr. Boér Katalin onkológus tart előadást. Dr. Udvarhelyi Nóra patológus a HER2 emlőrákról szolgál bővebb információkkal.

Kapcsolódó cikkek:
A HER2-pozitív emlőrák és célzott kezelése
Emlőrák
Emlőszűrés és a mellek önvizsgálata
HER-2 honlap

Top