Budapesti betegfórum a limfómákról

Szeptember 8-án ismeretterjesztő szakmai napot rendeznek a limfómákról. Az immunrendszzer tumoros megbetegedésének tekinthető kórok kialakulásáról, kockátati tényezőiről, a betegség kezelésének lehetőségeiről is szó esik.

A szeptember 8-án, szombaton 10 órakor a margitszigeti  Danubius Healt Spa Resort hotelben megrendezendő limfómanapot a Magyar Rákellenes Liga és a Hematológiai és Transzfúziológiai Társaság szervezi. Olyan fontos kérdések kerülnek napirendre, minthogy miként lehet felismerni, hogyan lehet gyógyítani a limfómákat, mit tehetnek állapotuk javítása érdekében maguk a betegek, s miként segíthetnek a hozzátartozók, családtagok, barátok.

A rendezvényen előadást tart Fekete Sándor, a Hematológiai és Transzfúziológiai Társaság elnöke, Losonczy Hajna, a Pécsi Tudományegyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikájának professzora, Masszi Tamás, az Országos Gyógyintézeti Központ osztályvezető főorvosa, Molnár Zsuzsa, az Országos Onkológiai Intézet főorvosa, Pilling János, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének pszichiátere, Borbényi Zita, a Szegedi Tudományegyetem II. Belgyógyászati Klinikájának professzora és Vasvári Artúrné, a Magyar Rákellenes Liga elnöke.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, a szervezők ugyanakkor kérik a részvételi szándék szeptember 7-ig való jelzését a 06-1/438-08-14-es telefonszámon.

Top