Cimborákat várnak a rákbeteg gyerekek

Idén is Bátor Táborba várják a daganatos és krónikus beteg gyerekeket a Heves megyei Hatvanba. A jelentkezési időszak 2009. február 20-tól április 5-ig tart, a nyári turnusokat június közepétől augusztus végéig szervezik. Nemcsak résztvevőket, de segítőket is várnak, akik a táborban cimboráik lennének a gyerekeknek.

A bekerülés feltétele a határidő betartása mellett a diagnosztizált daganatos betegség, cukorbetegség vagy krónikus ízületi gyulladás (JIA). Az a gyerek lehet részese a vakációnak, aki a rendezvény végéig nem tölti be a 18. életévét, s háromnál kevesebbszer vett részt korábban a Bátor Tábor turnusain.

A vakációt június 13-tól 20-ig a 13 és 18 év közötti rákbeteg és hemofiliás gyerekek kezdik, június 27-től július 4-ig a 7 és 13 éveseké a tér. Július 11-től 18-ig a JIÁ-s gyerekek, majd augusztusban a cukorbetegek következnek: augusztus 8-tól 15-ig a nagyobbak, 22-től 29-ig a kisebbek. A nyári gyerektáborok és az őszi családi táborok mellet az alapítvány 2009-ben április 16-tól 19-ig tavaszi „testvér tábort” is szervez, ahová az onkológiai beteg gyerekek a testvéreiket is elvihetik.

A turnusokon évente 500 táborozónak nyílik lehetősége olyan programok kipróbálására, amelyeken betegségük miatt máshol nemigen vehetnek részt. Legyen szó evezésről, lovaglásról, íjászatról, kézművességről, táncról, zenélésről, sportról, színjátszásról vagy magas-kötélpályás foglalkozásról, minden program lényege, hogy a táborozók számára sikerélményt nyújtson. Mindez jótékony hatással van önbizalmukra és ezáltal gyógyulásukra. A 2001-es kezdetek óta mintegy 1900 táborozó járt a hatvani táborban.

A Bátor Tábor varázsa elsősorban az önkéntesek – tábori nevükön cimborák – energiájának köszönhető. 2001 óta több mint 1600 cimbora 10 napos közreműködése segítette a felhőtlen élmények megvalósulását. Közöttük tevékenykednek azok az önkéntes egészségügyi szakemberek is, akik a gyerekek tábori biztonságát garantálják. Aki úgy gondolja, hogy szívesen segítene a Bátor Tábor megszervezésében és társa lenne a gyerekeknek, 2009. március 2-ig adhatja be jelentkezését. A cimborajelölteknek előzetes felvételi beszélgetésen kell részt venniük, majd felkészítő tanfolyamot is szerveznek számukra.

További információk és jelentkezési lap a www.batortabor.hu honlapon található.

Kapcsolódó cikkek:
Gyerekeket fenyegető tumorok
Ingyenes tábor rákbeteg gyerekeknek

Top