Egész Csongrád megyéből várják a férfiakat (és a nőket!)

A Gyógyulj Velünk Egyesület 10 Ezer Lépés Program rendezvénye a Margitszigeten

Csongrád megye minden településéről várják a résztvevőket október 2-án Szegedre, ahol a prosztatadaganat által érintett betegeknek meghirdetett, azonban mások számára is hasznos országos 10 Ezer Lépés Program Csongrád megyei állomása részeként ismeretterjesztő előadásokat, gyógytorna foglalkozást és figyelemfelhívó sétát szerveznek. A rendezvényen nemcsak a férfiakra számítanak, hanem a nőkre is, mert sokszor rajtuk múlik, hogy a férfiak milyen segítséget fogadnak el vagy milyen aktivitást végeznek.

Időpont: 2019. október 2., szerda 15 óra
Helyszín: Szeged, Somogyi utca 7., MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Díszterem

Előadók:
– prof. dr. Bajory Zoltán, a szegedi Urológiai Klinika igazgatója
– dr. Maráz Anikó, onkológus, sugárterápiás szakorvos, a szegedi Onkoterápiás Klinika adjunktusa
– Kapitány Zsuzsanna gyógytornász
– Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke

A prosztatarákról, a betegséggel való együttélésről, az életminőség és az életkilátások javításáról szóló ismeretterjesztő rendezvényt az országos 10 Ezer Lépés Program keretében szervezi a Magyar Rákellenes Liga. A rendezvény ingyenes, a helyszínen ugyancsak díjmentesen elérhetők különféle egészségügyi tájékoztató kiadványok is. A programot követően Szeged belvárosában a résztvevőket egy közös figyelemfelhívó sétára invitálják.

További információ: Winkler Violetta, 0620 531-8388, winkler.violetta@rakliga.hu

Sajtóinformáció, interjúszervezés: B. Papp László sajtószóvivő, 0630 261-8789, egeszsegugy@sajtoszovivo.hu

A Magyar Rákellenes Liga és a Gyógyulj Velünk Egyesület által jegyzett, urológusok, onkológusok, gyógytornászok szakmai összefogásával megvalósuló, a Janssen által támogatott 10 Ezer Lépés Program keretében országszerte szerveznek a prosztatarákkal szembesült férfiakat és családjaikat segítő tájékoztatókat, konzultációkat és tornákat. Elérhetők ingyenes kiadványok, a www.rakgyogyitas.hu/ferfitorna oldalon segítő videók is megtalálhatók, ugyanakkor minden esetben javasolt szakorvossal, gyógytornásszal egyeztetni, személyre szabni a mozgásprogramot. A 10 Ezer Lépés Program elnevezés eredete, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint legalább ennyit kellene lépni minden nap annak, aki szeretné megőrizni az egészségét.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top