Életélmény rákbetegeknek

Buddhista tanításra épülő tréninget szerveznek a rákbetegeknek, hogy segítsenek megküzdeni lélekben a betegséggel.

Amint arról a Weborvos is beszámolt, egy vietnámi buddhista szerzetes, Thich Nhat Hahn tanítását igyekeznek átadni a rákbetegeknek azon az „Életélmény tréningen”, amelyet a Tűzmadár Alapítvány szervez januártól a fővárosi Egyesített Szent István és Szent László Kórházban. A rákbetegek és hozzátartozók pszichoszociális rehabilitációjáért dolgozó civil szervezet által indítandó tanfolyamon a résztvevők többféle relaxációs és meditációs módszert sajátíthatnak el, amelyek egyrészt segíthetnek feldolgozni a rákkal való küzdelem, a betegséggel való együttélés lelki terheit, másrészt hatékonyan csökkenthetik a mindennapokban előforduló stresszt és szorongást.

A tréningen egy olyan értékrendet és életszemléletet igyekeznek átadni a résztvevőknek, amely hozzájárulhat az egészség megszerzése és megtartása szempontjából kedvezőbb életritmus kialakításához. A résztvevőknek segítséget nyújtanak a személyes problémák feldolgozásában: a tanfolyamra nemcsak betegeket, hanem hozzátartozókat is várnak, akiknek a megtanulható módszerek ugyancsak segíthetnek a túlfeszített test és a kimerült idegrendszer egészségének visszaállításában. A részvétel ingyenes, az első alkalmat 2009. január 21-én tartják a Szent László Kórház 10-es pavilonjában. Jelentkezni munkanapokon a (30) 434-28-52-es telefonszámon, illetve az mrohanszky@laszlokorhaz.hu címen lehet.

A www.rakgyogyitas.hu portált is működtető civil szervezet az életélmény-csoport mellett folyamatosan szervez mind rákbetegek, mind családtagjaik számára különféle tematikájú csoportokat, amelyekben az ismeretterjesztésen túl pszichológiai támaszt is nyújtanak a rákkal együtt élő betegek és az őket támogató, ápoló hozzátartozók számára.

Kapcsolódó cikkek:
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Kicsorbítható az éle Démoklész kardjának
Nem lemondani a mindennapi örömökről
Családban is lehet magányos a beteg
Segítség a rákbetegek családtagjainak

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top