Figyelemfelhívó közös sétára hívnak a Gellért-hegyre

Október 1-jén pénteken közös sétára hívnak mindenkit a Gellért-hegyre, a Gyógyulj Velünk Egyesület és a Magyar Rákellenes Liga közös figyelemfelhívó kezdeményezésére.

Amint a szervezők írják, szeretettel várnak mindenkit egy figyelemfelhívó őszi sétára a Gellért-hegyre. Október 1-jén indítanak el egy országos kihívást a 10 Ezer Lépés Program keretében „45 nap alatt a Föld körül” címmel. A Magyar Rákellenes Liga és a Gyógyulj Velünk Egyesület szeretné mozgásra ösztönözni a prosztatarákkal élő férfiakat, hozzájuk kapcsolódva pedig más daganatos betegeket, családtagokat, egészségügyi dolgozókat, az érintettekkel szolidaritást vállalókat is. A napi testmozgást, a megtett kilométereket, az erről készült fotókat közösen gyűjtik majd egy weboldalon, ezzel is jó példát adva és motiválva egymást a mozgásra. A kihívás kezdő állomása lesz az október 1-i séta a Gellért-hegyen.

A résztvevők október 1-jén pénteken 13.30-kor találkoznak a Szent Gellért téren, a gyógyszálló előtt (M4 metró vagy 19, 41, 47, 48, 49, 56, 56A villamos), majd 14 órakor a Sziklatemplom előtti téren egy sajtónyilvános köszöntő keretében csatlakoznak hozzájuk orvosok is.

A hazai prosztatarákos betegek életkilátásairól nyilatkoznak:

  • Prof. Dr. Nyirády Péter, a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika igazgatója
  • Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke
  • Kalotay Gábor, a Gyógyulj Velünk Egyesület elnöke

Ezt követően közösen indulnak el a zöld turistajelzésen a kb. 2 kilométeres sétára, amely után szerény vendéglátással is várják a résztvevőket.

A programhoz betegségtől, civil szervezetektől függetlenül bárki csatlakozását örömmel fogadják.

További információk: Tas Márta – 0630 922-7797, info@gyve.hu

AZ ESEMÉNY FACEBOOK LINKJE

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top