Futás az emlőrákos nőkért: onnan rajtol, ahonnan szeretne!

Fotó: racefinder.gr

Különleges futóversenyre hívnak mindenkit szerte Európában, így idehaza is: egy online regisztrációt követően sétálhat bárki bárhol 3 kilométert vagy futhat 5 kilométert. Azt kérik, adjon hírt erről, küldjön fotót az aktivitásról, ezzel pedig máris részese a nemzetközi összefogásnak.

Amint a szervezők hangsúlyozzák, a „Race for the Cure®” (futás a gyógyulásért) Európa legnagyobb olyan sporteseménye, amelyet a nők egészségének támogatása érdekében szerveznek meg. A verseny különlegessége, hogy a járványhelyzet miatt idén úgy hirdetik meg, hogy egy internetes regisztrációt követően bárki bárhol futhat a szabadban vagy akár futópadon, így akár több száz helyszínen is egymással párhuzamosan róhatják a résztvevők a kilométereket. A kezdeményezés egyben adománygyűjtést is szolgál.

Magyarországon a részvétellel az európai kezdeményezés hazai képviselőjét, a Mellrákinfó Egyesületet lehet támogatni. Már egy 2 fős csapattal is lehet regisztrálni, a csapat később is bővíthető, abba ismerősök is meghívhatók. Akár a saját lakóhelyről is indulhat a 3 vagy az 5 kilométeres táv, de az futópadon is teljesíthető. Azt kérik, hogy a részvételről mindenki adjon hírt a program csatornáján és a saját közösségi oldalán is, hogy ezáltal minél többeket csatlakozásra ösztönözzenek, másrészt minél többekhez eljusson a kezdeményezés – és az emlőrákos betegekkel való szolidaritás – híre. A sétát vagy a futást 2020. szeptember 25-27-én kell teljesíteni.

Részletek és regisztrációs lehetőség a verseny magyar nyelvű honlapján: www.raceforthecure.eu/hu

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top