Golflabda méretű daganata lett a szoláriumtól

A férfi két évig figyelmen kívül hagyta a bőrrák jeleit és nem hagyott fel barnulási szenvedélyével. A 49 éves Freddie Bishop évekig szoláriumfüggő volt, és nem törődött az arcán lévő folttal. A férfi arcán két évvel jelentkeztek a bőrrák jelei, de miután az panaszt (fájdalom és rossz közérzet) nem okozott neki, tovább folytatta mániákus barnulását a szoláriumban.

A férfi történetét az angol Daily Mail adta közre, amely nyomán a Kiskegyed is beszámolt róla. A történet folytatásából kiderül: a tumor már akkorára nőtt, mint egy golflabda, és életmentő műtéti eltávolításra volt szüksége. A férfi arca és lába (ahonnan kimetszették a bőrt, hogy „újjáépíthessék” az arcán keletkezett hatalmas lyukat) élete végig őrzi a kellemetlen esemény emlékét – de nagy szerencséje van, hogy ennyivel megúszta.

A férfi saját bevallása szerint szoláriumfüggő volt, és többek között azért osztotta meg történetét a nyilvánossággal, mert a legutóbbi adatokból kiderül, hogy több férfi hal meg bőrrákban, mint nő.

„Hogy őszinte legyek, egész évben hódoltam a szoláriumozásnak, mert azt gondoltam, teljesen biztonságos – mesélte történetét az angol lap hasábjain – így aztán nem csináltam belőle nagy ügyet, amikor először észrevettem egy varasodást az arcomon. Nem mentem vele orvoshoz, mert később magától eltűnt. De a párom nem hagyott békén, és végülis elrángatott az orvoshoz, aki azt mondta, bárcsak korábban mentem volna…”

Freddie hetente négyszer feküdt szoláriumba, a megengedett 12 perces időtartamban. „Évente csak egyszer tudtunk menni nyaralni, ezért igyekeztem a barna színemet a szoláriumozás által megtartani egész évben.”

„Amikor a műtét után magamhoz tértem, azt mondták, hogy a rák már még jobban átterjedt, mint ahogy várták, egészen a csontig hatolt, és majdnem elveszítettem a szememet és a fülemet. Megdöbbentem, amikor láttam, hogy mekkora lyuk maradt az arcomon. Úgy nézett ki, mint ez golflabda ütötte kráter. Ezután bőrátültetést végeztek, de még mindig látszik az arcomon a nyoma. De ez legyen a legnagyobb baj, örülök, hogy egyáltalán élek!”

Kapcsolódó cikkek:
Félnek a bőrráktól, mégis szoláriumoznak
Megerősítették: rákkeltő a szoláriumozás
Bőrrák: rákkeltővé nyilvánították a szoláriumot
Anyajegyek: mitől függ, hogy elrákosodik-e?
Bőrrák: a bőrgyógyász életet menthet

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top