Három tábor a rákbeteg embereknek

A 2009-es évet követően 2010-ben is több alkalommal szerveznek tábort a rákbetegeknek a Pest megyei Nagykovácsiban, ahol feszültségoldó technikákat tanulhatnak meg, pszichológustól, gyógytornásztól, dietetikustól, onkológus szakorvostól kaphatnak személyre szabott segítséget a gyógyuláshoz, a rákkal való együttéléshez.

A programot a Tűzmadár Alapítvány szervezi, az 5 napos, teljes ellátást nyújtó bentlakásos tréningért a betegeknek nem kell fizetniük. A tervezett időpontok: 2010. február 8-12., április 12-16., június 7-11. A részvétel sem a lakóhelynek, sem a kezelést nyújtó intézménynek nem függvénye.

A kutatások szerint a rákbetegek legalább 40 százaléka igényelne pszicho-szociális segítséget a betegség valamely szakaszában. Szükség van pontos információkra, a szorongást csökkentő viselkedésterápiás eljárásokra, az érzelmek feldolgozását segítő foglalkozásokra, az öngyógyító erőket mozgósító módszerek megismerésére, a testmozgás és a táplálkozás egészséget erősítő irányelveinek elsajátítására.

A Pest megyei nagykovácsi kastélyszállóba hirdetett táborban aktív részvétellel tapasztalhatják és tanulhatják meg a résztvevők a fentieket. Nyugodt környezetben, önmagukra figyelve alakíthatják ki az életvitelükbe beilleszthető, és a betegséggel való megküzdést hatékonyabbá tevő életmódelemeket és értékeket.

Bővebb felvilágosításért a Tűzmadár Alapítvány munkatársa kereshető a tuzmadaralapitvany@gmail.com címen, illetve a (30) 478-2958-as telefonszámon.

Kapcsolódó cikkek:
Ismét táborba hívják a rákbetegeket

Rákpszichológia: nemcsak a test, a lélek is sajog

Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Családban is lehet magányos a beteg
Nem lemondani a mindennapi örömökről
Kicsorbítható az éle Démoklész kardjának

Top