Heteken át keringenek bajuszos villamosok Budapesten

November végéig járják bajuszos villamosok a forgalmas 4-es 6-os útvonalat Budapesten, hogy prosztatarákszűrésre buzdítsanak.

Hogy miért éppen a bajusz a jelképe az akciónak? Mert a világméretű kampány résztvevői minden év novemberében bajusznövesztéssel hívják fel a figyelmet a férfiak egészségügyi problémáira és azok megelőzésére.

Budapest legforgalmasabb villamosvonalán azért növesztett bajuszt 15 körúti Combino, hogy ez a fontos üzenet minél több emberhez eljusson. A megállókba és a forgalmas csomópontokba kihelyezett plakátokon, illetve a Margit körút elején elhelyezett 120 négyzetméteres falhálón ugyancsak a prosztatarák-megelőzést és a szűrés fontosságát hangsúlyozza.

A prosztatarák hazai statisztikája riasztó, ezért fontos – ahogy a kampány is nyomatékosítja –, hogy az életkorilag érintett férfiak feltétlen vegyenek részt a szűrővizsgálatokon! Ebben az elhatározásban kulcsszerep juthat a női családtagoknak, barátoknak is, hiszen gyakran ők azok, akik rábeszélik a férfiakat a vizsgálatra.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top