Hiteles Egészségügyi Weboldal minősítés portálunknak

Egészségügyi és internetes szakértők bevonásával igyekeznek megszűrni az interneten található egészségügyi információkat, a kezdeményezést az alapítók „EgészségKommandó”-nak nevezték el. Szisztematikusan ellenőrzik a honlapokat, s amelyik megfelel az objektív szempontrendszer szerinti feltételeknek, „Hiteles Egészségügyi Weboldal” védjegyet kap – mint ahogyan a Rákgyógyítás.hu portál is megkapta.

Hiteles Egészségügyi Weboldal 2017.

Az online szakértők és egészségügyi szakemberek közreműködésével dolgozó, a magyar nyelvű internetes egészségügyi tartalmak minősítése érdekében EgészségKommandó néven létrehozott szervezet objektív szempontrendszere alapján a Rákgyógyítás.hu portál Hiteles Egészségügyi Weboldal minősítést kapott. Az EgészségKommandó egy nonprofit projekt, melynek célja, hogy az internetet még hatékonyabban az egészségügy szolgálatába állítsa az online egészségügyi információk minőségének javításával. Ezt egy objektív, átláthatósági és szakmaisági szempontokra épülő értékélési rendszer alkalmazásával teszi, melynek segítségévél a betegeknek hiteles egészségügyi oldalakat ajánl.

B. Papp László főszerkesztő emlékeztetett: a Rákgyógyítás.hu oldal 2006 óta szolgálja a hirdetésektől mentes, független betegtájékoztatást. A portál létrehozását épp az motiválta, hogy a betegeket célzó reklámdömping és egyre gyarapodó félinformációk sodrában legyen az érintettek és a családtagok számára olyan biztos, hiteles pillér, amelyre számíthatnak, ha információkat keresnek. A weboldalt a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány működteti, a szakmai-tudományos hátterét pedig a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) adja. Az orvostársaság saját weboldalai, az MKOT.hu és a Klinikaionkologia.hu oldalak egyébként ugyancsak megkapták a pozitív minősítést.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top