Idén is keresik az év onkológusát

Az év onkológusa – az én orvosom címmel kiírt pályázatra olyan pályaműveket várnak, amelyekben egy beteg vagy családtag megosztja gyógyulása, kezelése történetét, amivel egyben javaslatot tesz arra, kié legyen az elismerő cím. A legtöbb szavazatot kapott onkológus kapja meg a dr. Dollinger Gyula emlékérmet. Nyilvános eredményhirdetés 2011. április 11-én a Nemzeti Rákellenes Napon lesz.

Amint arról a RáksejtStop.hu beszámolt, a pályázatnak minimum 2.500 karakter terjedelműnek kell lennie, felső határ nincs.

Olyan történeteket várnak, amelyekből kiderül, hogy az illető orvos hitet tett az emberséges kezelés és a minőségi daganatellenes terápia mellett, partnerként kezeli a rákos betegségben szenvedő embereket, emellett fontosnak tartja az új orvosi kutatásokat, illetve hogy a kutatási eredmények minél hamarabb elérhetővé váljanak a klinikai gyakorlatban, szót emel a megbélyegzés, a félelem és a közömbösség ellen, munkájából kitűnik, hogy fontosnak tartja a betegei tájékoztatását, bevonását a döntéshozatalba, továbbá kiemelten foglalkozik a rákbetegek fizikai, lelki és szociális szempontokat is magában foglaló életminőségének javításával, a tüneti kezelésekkel, a fájdalomcsillapítással, tekintet nélkül a betegség stádiumára és várható kimenetelére.

Minden pályázót írásban értesítenek, ezért arra kérik a szerzőket, hogy pályamunkájuk mellé a jelige feltüntetésén kívül a nevüket, címüket, telefonszámukat is adják meg. A nyilvános eredményhirdetés 2011. április 11-én a Nemzeti Rákellenes Napon lesz. A beküldött történeteket megjelentetik az interneten, az írott médiában és a tervek szerint a húsz legjobb pályamunkát könyvben is kiadják.

Kapcsolódó cikkek:
Ki legyen az év onkológusa?
Interjú a betegek által díjazott onkológussal
Gyógyulás, életminőség: mindkettőért küzdeni kell

Top