"/>

Igazi harc: kung-fuval is küzdenek a rák ellen

Az egészséges mozgásért, jobb erőnlétért kung fu edzést indít a Gyógyulj Velünk Egyesület, amely meghirdeti a „Harcolj Velünk!” nevű kung fu harcművészeti csoport indítását.

A wing chun kung-fu egy hagyományos kínai harcművészet, melynek célja a hatékony, gyakorlatias önvédelem. Nem a kung-fu filmek látványos technikáiról van tehát szó, hanem bárki által megtanulható és alkalmazható, hatékony önvédelmi készségről (a wing chun például szinte kizárólag alacsony rúgásokat használ). A wing chun gyakorlásának elkezdéséhez nem szükséges semmilyen előképzettség. Nem a nyers erőre épül, hanem megpróbál jobb, okosabb technikával felülkerekedni. Oktatási módszere az emberek különböző egyéni sajátosságait hangsúlyozza a merev szabályokkal szemben.

Miért érdemes kung-fut tanulni?
– A kung-fu szellemisége fegyelmezett és odaadással végzett munkára tanít, erősíti a küzdőszellemet.
– Kiváló fizikai és mozgáskoordinációs alapokat ad, a rendszeres gyakorlás karban tartja a testet és jó állóképességet biztosít.
– A kung-fu gyakorlásával hatékony önvédelmi és küzdelmi készségre lehet szert tenni.
– A megszerzett készségek által nagyobb magabiztosságra teszünk szert.

A „Harcolj Velünk” csoport munkája képzett, gyakorlott tanár és gyógytornász közreműködésével zajlik. Az ingyenesen látogatható foglalkozásokra kényelmes, sportolásra alkalmas öltözetet (póló, nadrág, cipő) és jókedvet kell vinni az érdeklődőknek.

Az első foglalkozás időpontja: 2013.05.29. szerda, 14:30
Helyszín: 1097 Budapest, Gyáli út 5-7. Szent László Kórház, 1-es pavilon (Tűzmadár ház)
Jelentkezni május 28-ig (kedd) lehet Vicze Erika egyesületi titkárnál, a 30-922-77-97-es telefonszámon, e-mailben a titkar@gyve.hu címen vagy személyesen a helyszínen (1097 Budapest, Gyáli út 5-7. Szent László Kórház, 1-es pavilon Tűzmadár ház).

Kapcsolódó cikkek:
Mozgással csökkenthető a vastagbélrák kockázata
Erőt ad a bajban a közös küzdelem
Rákbeteg sorstársak: tánc az életért
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni

Top