Ingyenes segítő tréningeket indítanak a rákbetegeknek

Nem elég gyógyszerekkel gyógyulni, az onkológián kívül a lelki, mentális támogatásra is szükség van: a fővárosi Tűzmadár Házban az év elején is több tréninget indítanak.

2014. januártól ismét több új tanfolyamot, terápiás kurzust indít az Egyesített Szent István és Szent László Kórház onkológiai centruma mellett működő Tűzmadár Ház – nemcsak a kórház saját betegeinek, hanem minden fővárosi vagy vidéki páciensnek, aki részt tud venni a foglalkozásokon. A tanfolyamok célja a daganatos betegséggel való megküzdés segítése és az egészség megőrzése.

Gyógyító képzelet tanfolyam (Simonton-módszer)
Kezdő időpont: 2014. január 28. A foglalkozást vezeti: Rohánszky Magda
A Simonton-tréning a rák pszichés okainak feltárásában és gyógyításában aktív részt szán a betegeknek. Relaxációra és a képzelőerőt is mozgósító úgynevezett imaginációra épül, az érzelmek feldolgozását, az öngyógyító mechanizmusok aktiválását, egy jobb életminőség elérését szolgálja.

Színvarázs – Művészetterápia
Kezdő időpont: 2014. január 24. A foglalkozást vezeti: Farkas Andrea

Co-counseling (kölcsönös tanácsadás)
Kezdő időpont:2014. január 28. A foglalkozást vezeti: Ruzsa Ágota
Önfejlesztő és társas-kölcsönös támogató módszer, amely a hetvenes évektől lankadatlan népszerűséggel szolgálja mindazok életét, akik sorsukat és belső fejlődésüket saját kezükbe veszik. A tréningen az igazi támaszadást és örömforrást, a biztonságos közösségi légkört és az elmélyült munka lehetőségét találhatják meg a résztvevők.

Artemis – MBCR tanfolyam (éber jelenlét)
Kezdő időpont: 2014. február. 3. A foglalkozást vezeti: Tóth Ágnes
A daganatos betegséggel való megküzdést segítő komplex módszer. Az MBCR angol rövidítés a tudatos jelenlétre épülő, a rákbetegséggel való megküzdést segítő program elnevezése.

A Tűzmadár Ház a Szent László Kórház 1-es pavilonjában található (Budapest, IX. kerület, Albert Flórián út /régi Gyáli út/ 5-7.), a Nagyvárad téri metróállomástól néhány perc séta.

A Tűzmadár Ház aktuális programjai: www.tuzmadaralapitvany.hu

Kapcsolódó cikkek:
Az életet ünnepelték a Tűzmadár Házban
Nyílt nap a Tűzmadár Házban: a rák lelki háttere
Tűzmadár Ház: gyógytorna, tréningek, közösség
Tűzmadár Ház: rákkutatás a betegek bevonásával
Sorstársközösségek: osztoznak bajban, örömben

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top