Ingyenes stresszkezelő üdülésre várják a betegeket

A Pest megyei Nagykovácsiban megrendezendő táborban az ország bármelyik részéből részt vehetnek a rákbetegek, függetlenül attól, hogy milyen típusú daganattal küzdenek, s melyik kórházban folyik az onkológiai kezelésük. Az első turnust 2009. május 11-től hirdették meg, legközelebb július 27-én, majd október 5-én nyílnak meg az ötnapos, teljes ellátást nyújtó, ingyenes tábor kapui.

A rosszindulatú daganatos betegségben szenvedő betegek számára rendszeresen adott a lehetőség, hogy a Tűzmadár Alapítvány támogatásával működő, teljes ellátást nyújtó, térítésmentes bentlakásos táborban – a nagykovácsi Teleki-Tisza kastély melletti, több hektáros ősfás parkban lévő vendégfogadóban – felvérteződjenek a rákellenes terápiákra és a betegségükkel való testi-lelki küzdelemre. A hátrányos helyzetben lévő rákbetegek esélyegyenlőségét szolgáló kezdeményezésről még ma is túl kevesen tudnak, holott a május eleji első turnus után júliusban és októberben ismét adódik alkalom a részvételre, amely a betegek számára akkor is teljesen ingyenes lesz.

Az együttlétekre elsősorban a rákkal a közelmúltban szembesült, illetve az onkológiai kezeléseket mostanában elkezdő betegeket várnak. Napirendre kerül a betegség kialakulása, kezelése, segítséget nyújtanak a mellékhatások lehetséges csökkentésében, megtanítanak stresszkezelő módszereket, a résztvevők többet megtudhatnak az optimális táplálkozásról és étrendről, az érzelmek feldolgozásáról, az életmódváltás alternatíváiról, megismerhetik a mozgásterápia előnyeit és elsajátíthatnak „öngyógyító” technikákat.

A programot Rohánszky Magda onkopszichológus, a Magyar Pszichoonkológiai Társaság és a Tűzmadár Alapítvány elnöke vezeti, ám a résztvevők onkológussal, mozgásterapeutával, dietetikussal és gyógytornásszal egyaránt konzultálhatnak, s a gyors kórházi vizitek helyett valóban alkalmuk nyílik személyes élethelyzetükről sorstársakkal, orvosokkal és segítő szakemberekkel beszélgetni.

További információ és jelentkezés:
Rohánszky Magda, a Tűzmadár Alapítvány elnöke
(30) 434-28-52, mrohanszky@laszlokorhaz.hu

Tóth Ágnes, a Tűzmadár Tábor koordinátora
(30) 930-31-49, totaginak@gmail.com

Kapcsolódó cikkek:
Rákpszichológia: nemcsak a test, a lélek is sajog
Csillapítani a fájdalmat, leküzdeni a szorongást
Kicsorbítható az éle Démoklész kardjának
Nem lemondani a mindennapi örömökről
Családban is lehet magányos a beteg
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Sorstársakkal közösen csökkenteni a feszültséget

Top