Ingyenes szállások betegeknek és családjaiknak

Ingyenes szálláslehetőséget kínál egy új kezdeményezés a krónikus betegeknek: az Idohaz.org weboldalon szállásfelajánlásokat gyűjtenek össze, olyan hétvégi házakat, üdülőket, nyaralókat, amelyeket az ingatlantulajdonosok karitatív céllal, ingyenesen ajánlanak fel komoly betegségekkel küzdő betegek és családjaik számára.

„A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint körülbelül 200 ezer hétvégi ház, nyaraló, üdülő van Magyarországon. Az Idohaz.org oldalon azokat a segítésre nyitott tulajdonosokat szeretnénk össze- fogni, akik bizonyos időközönként, ingyen, rövid időre felajánlják ingatlanjukat az érintett családok számára, hogy azok értékes időt töltsenek együtt, kicsit elszakadva a hétköznapok valóságától, közös élményekkel és pillanatokkal gazdagodva” – olvasható a kezdeményezés indoklása a honlapon.

A weboldalon nemcsak felajánlást lehet tenni, hanem a rászorulók számára igényelni is itt lehet szállást. Évente egy alkalommal bárki jogosult, akinél életkorlátozó, krónikus betegséget diagnosztizáltak. Az online űrlapot a beteg személy vagy egy családtag is kitöltheti, a diagnózist orvosi és kórházi dokumentumokkal kell igazolni. Nincs regisztrációs, lemondási vagy takarítási díj, sem idegenforgalmi adó. A tartózkodás hossza legalább 2 éjszaka, legfeljebb 6 éjszaka lehet. Mivel a tulajdonosok önként ajánlják fel ingatlanukat egy jó cél érdekében, ezért nyomatékosan kérik, hogy a vendégek gondosan használják a szállást és távozás előtt takarítsák ki. Az utazás és az étkezés költségeit a vendégek fizetik maguknak. Pozitív elbírálás után az aktuálisan rendelkezésre álló ingatlanok listáját megküldik a szállást kérvényező családnak, akik eldönthetik, hogy számukra van-e megfelelő ajánlat a következő 2 hónapban a távolság, az időpont, a feltételek szempontjából.

Az Idohaz.org adatbázisban cikkünk megjelenésekor mintegy ötven hétvégi ház, nyaraló, üdülő található az ország különböző pontjain, de azon dolgoznak, hogy minél többeket bevonjanak a kezdeményezésbe, amely révén minél többeknek nyújthatnak segítséget is.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top