Ingyenes tábor rákbeteg gyerekeknek

Megkezdődtek a 2008-as nyári táborok előkészületei a Bátor Táborban: 2008 nyarán hat turnusban összesen 430 krónikus beteg gyerek táborozhat majd ingyen Hatvanban, ahol idén először cseh, lengyel, szlovák és olasz daganatos gyerekeket is fogadnak. A táborba a kezelőorvosokon keresztül lehet jelentkezni, a szervezők felnőtt önkéntesekeket is várnak.

A 2001-ben életre hívott Bátor Tábor célja komplex terápiás rekreációs programok megvalósítása daganatos és más krónikus betegséggel élő gyerekek és családjaik részére. Az országos szintű program a gyerekek gyógyulását, társadalmi visszailleszkedését segíti, és az önmagukba vetett hitet erősíti intenzív élményterápia alkalmazásával. Nyáron gyerektáborok, ősszel és tavasszal hétvégi családi táborok, valamint  klubfoglalkozások formájában szerveznek ingyenes programokat a gyerekek és hozzátartozóik számára.

A hatvani táborba a gyerekek és a szüleik a kezelőorvosnál jelentkezhetnek, ők juttatják el az űrlapokat a Bátor Tábor Alapítványhoz. A jelentkezők az űrlapok beérkezési sorrendje alapján főlistára és várólistára kerülnek. A beküldött jelentkezéseket egy egészségügyi szakmai bizottság bírálja el.

A 2008-as nyári táborokra április 5-ig lehet jelentkezni. A bekerülés feltétele a határidő betartása mellett a diagnosztizált daganatos betegség, cukorbetegség vagy tartós izületi gyulladás (JIA). Az a gyerek lehet részese a vakációnak, aki a rendezvény végéig nem tölti be a 18. életévét, s háromnál kevesebbszer vett részt korábban a Bátor Tábor turnusain.

Az őszi családi táborba hasonló módon jelentkezhetnek a szülők augusztus 21. és szeptember 14. között. A jelentkezés feltétele, hogy a családban onkológiai betegséggel, cukorbetegséggel vagy JIA-val kezelt 7 éven aluli gyermek legyen.

A táborba 20. életévüket betöltött önkéntes segítők jelentkezését is várják, akik vállalják azt, hogy részt vesznek egy interjún, majd az előzetes felkészítő programon.

A részletekről információ és a letölthető jelentkezési lap a www.batortabor.hu honlapon érhető el.

Kapcsolódó cikk:
Gyerekeket fenyegető tumorok

Top