Itt most mindent megtudhat az emlőrákról!

Örökletes-e az emlőrák hajlam? Mi a haszna a szűrőprogramnak? Milyen a helyreállító emlőműtétek magyarországi helyzete? E kérdések kerülnek a középpontba azon a 2015. szeptember 11-i lakossági fórumon, amely a Szegedi Emlőrák Szimpózium egyik kiemelt rendezvénye. A konferenciát és a laikusoknak szóló programot is a Szegedi Tudományegyetem Onkoterápiás Klinikája szervezi.

Évente több mint 7 ezer emlőrákot diagnosztizálnak, 2 ezer nő hal bele e betegségbe Magyarországon. A megelőzés, a genetikai szempontok, a személyre szabott kezelések, az új szemléletmód megismertetése a fő célja a 2015. szeptember 11-13. között a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában megrendezendő VI. Szegedi Emlőrák Szimpóziumnak.

– A megfelelő terápia kiválasztásához figyelembe kell venni a daganat típusát és genetikai hátterét, a páciens életkorát, illetve a társbetegségeket. A kemoterápia, a hormonterápia és a molekuláris célzott terápia együttes vagy egymás utáni, megfelelő alkalmazása szükséges – magyarázta el a személyre szabott gyógyítás lényegét prof. dr. Kahán Zsuzsanna. Az SZTE Onkoterápiás Klinika tanszékvezető egyetemi tanára, a szimpózium szervezőbizottságának elnöke elmondta: a szakmának szóló workshop-ok, a cégek bemutatkozása, a tudományos és továbbképző előadások, a kerekasztal-beszélgetések mellett kiemelt jelentőségűnek tartják a lakosság tájékoztatását.

Az emlőrák kockázat, hajlam diagnosztikus módszereit, és a műtéti lehetőségeket mutatják be a szakemberek a 2015. szeptember 11-én, pénteken 16 órakor kezdődő lakossági fórumon. Az örökletes emlőrák hajlamról; a génmutációk vizsgálatának hazai lehetőségeiről prof. dr. Oláh Edit akadémikus (Országos Onkológiai Intézet, Molekuláris Genetikai Osztály) tart előadást a laikusok számára is érthető módon. Az emlőrák rekonstrukciós plasztikai sebészetéről dr. Mátrai Zoltán osztályvezető főorvos (Országos Onkológiai Intézet, Emlő és Lágyrészsebészeti Osztály) beszél az ingyenes, minden érdeklődő számára nyitott programon az SZTE József Attila Tanulmányi- és Informatikai Központ (6722 Szeged, Ady tér 10.) épületében. A rendezvényre nem kell regisztrálni, az előadások után lehetőség nyílik kérdéseket is feltenni az előadóknak.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top