5 évvel emlőműtét után (jelige: Még nem adom fel!)

2002-ben fedeztem fel a jobb mellemben csomót, ami rosszindulatú daganat volt: HER2 poz. Műtét után „szendvics terápiát” kaptam, majd az akkor még kipróbálás alatti Herceptin infúziót is. Lassan elérem az 5. évet! Van esélyem a teljes gyógyulásra? Áttét nem volt! Hála az orvosaimnak, jól érzem magam!

Az emlőműtét utáni kezeléseket (sugárkezelés, kemoterápia, hormonterápia stb.) azért adják, hogy meggátolják a betegség kiújulását. Az évek múlásával egyre nagyobb az esélye a teljes gyógyulásra, azonban a „bűvös” 5 év elérése nem jelenti azt, hogy a továbbiakban már nem kell kontroll vizsgálatokra mennie.

Ha jól értjük leveléből, klinikai gyógyszervizsgáltban vett részt, s kapott egy olyan kezelést, amelyet 2002-ben még nem törzskönyveztek az emlőrák műtét utáni kezelésére, de az áttétes emlőrák kezelésében tapasztalt ígéretes eredmények miatt a műtéten áttesett betegcsoportnál is ellenőrzött körülmények között elkezdték az adását. Biztosak vagyunk benne, hogy e klinikai vizsgálat részeként továbbra is rendszeresen kontrollálják majd Önt.

Top