52 éves gyomorrákos édesanya

Köszönöm korábbi válaszaikat. Sajnos azóta a vizsgálatok alapján az orvosok gyomorrákot állapítottak meg, de őszintén nem fogadom el, hiszen a májról még nem jött le az eredmény.

Egy kisebb községben lakom Romániában, a vizsgálatokat egy közeli kisvárosban végzik édesanyámon, aki 52 éves.

A kérdésem csak az lenne, hogy tudnak-e bármilyen lehetőséget arra, hogy Magyarországon menjünk el egy kivizsgálásra, mert az igazság az, hogy jobban bíznék az ottani vizsgálatokban. Nagyon tanácstalan vagyok, ugyanis édesapám 45 évesen meghalt, amikor 16 éves voltam, és édesanyám pedig 52 éves, tehát mindent meg szeretnék tenni, amit csak lehet.

Feltételezzük, hogy édesanyjának nincs Magyarországon egészségbiztosítása, ezért kivizsgálása csak önköltségesen történhet, ami azt jelenti, hogy a kivizsgálás akár több tízezer vagy százezer forintra rúgó költségét meg kell fizetnie.

Egyes indokolt esetekben bizonyos alapítványoktól lehet onkológiai kezeléshez támogatást kérni. Hazánkban elsők között a Segítő Jobb Alapítvány foglalkozott a környező országokból érkező, ott orvosilag el nem látható betegek fogadásával és kezelésük megszervezésével, támogatásával. Információkat az alapítvány működéséről a www.sja.hu oldalon találhat.

A romániai egészségügyi rendszert nem ismerjük, de lehet, hogy ott is lehetősége van valamely nagyobb onkológiai központban konzultációt kérni, másodvéleményt kérve más szakember véleményét is megkérdezni.

Kapcsolódó cikkek:
Gyomorrák
Májrák, májáttétek
Csillapítani a fájdalmat, leküzdeni a szorongást

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Gyomorfekély és gyomorrák
Gyomordaganat gyógyítása
Gyomorrák, táplálás, májáttét hányással
Táplálkozás gyomorrákban
Gyomorrák: 4 évvel műtét után
Gyomorrák 81 évesen
Letapadt gyomorrák
Tumor vizsgálati értékei
Súlyos gyomorrák 20 évesen
Teljes gyomoreltávolítás után májáttét
Táplálkozás gyomor nélkül
Májáttétes gyomorrák
Burjánzó tumor és tápszerek
Infiltrált, műthetetlen gyomor
Gyomorrák alternatív kezelése
Gyomorrák, lecsapolás

Top