8 kilogrammos chondrosarcoma (jelige: REMÉNY)

Édesapámat 2 éve műtötték chondrosarcomával. A jobb ágyékában volt a daganat, a lába 3 cm-rel lett rövidebb, de felépült, mondhatni teljes életet élt (54 éves). Most januárban kezdte fájlalni a jobb oldalát, kisebb dudort érzett benne, mintha sérv lenne, mondta. Szinte napok alatt óriásira nőtt, visszament az orvosához vizsgálatra, egy újabb daganat, jött a válasz.

Megijedtünk, mert az orvos szerint a lábába kerül. Másik orvost kerestünk, aki már meg is műtötte. A daganat 98%-át sikerült eltávolítani, a maradék kettő az életébe került volna, mert éren volt, és elvérzett volna. Így is összesen 8 liter vért kapott. Óriási, 8 kg-os volt a daganat. Most egy héttel a műtét után tüdőgyulladása lett, s a röntgen göböket mutatott ki. Azt mondták, kemoterápiát fog kapni (az első műtét után semmit nem kapott, még gyógyszert sem), de mi mással is próbálkoznánk.

Vettünk neki C.o.d. teát (dr. Dávid Tamás -féle), szedi az Aloe Verás Berry nektárt, Líciumot, A-Beta-Care-t, és 1000mg-os C-vitaminból napi 5 db-ot. Ezek segíthetnek?

A tüdődaganat eltűnhet a kemoterápiától? Lehet operálni? Az orvosa szerint, ha nem használ a kemo, akkor újra megoperálják. Lehetséges, hogy ez a chondrosarcoma „szövődménye”, áttéte?

Levele alapján hirtelen jelent meg és nőtt szokatlanul nagyra a daganat, ezért nem lehet kizárni, hogy a tüdőben talált göbök a gyors növekedési hajlamot mutató daganat tüdőáttétei, mivel a szarkómák gyakran adnak a tüdőbe áttéteket. Amennyiben sok góc jelent meg, illetve ezek mind a két tüdőben megjelentek, akkor nagyon csekély az esélye, hogy műtétre kerülhessen sor.

A kemoterápia segíthet a daganatsejtek osztódásának gátlásában, s így a daganatos gócok méretének csökkentésében, illetve a rákos folyamat lassításában.

Az Ön által felsorolt készítményekkel kapcsolatban nincsenek olyan pontos, statisztikailag értékelhető klinikai vizsgálatokon alapuló adatok, amelyek alapján meg lehetne mondani, hogy mennyire hatékonyak egy kiújult, gyors növekedést mutató, esetlegesen tüdőáttéteket adó chondrosarcomában. Ezért nem tudjuk megválaszolni azt a kérdést, hogy ezek segíthetnek-e.

Kapcsolódó cikkek:
Tüdőrák
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Rettegett hányinger: hogy kerülhetjük el?
Csillapítani a fájdalmat, leküzdeni a szorongást
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Alternatív kezelések: miért nem foglalunk állást?

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Csomó a combban
Sarcoma 28 évesen
Sarcoma a combban
Váladékos daganat
Tüdőrákban időt nyerni

Top