Astocytoma agydaganat (jelige: demde)

Férjem zárójelentésében az astocytoma malignum grade 3-4 vizsgálati eredmény jelentkezett. Ezzel kapcsolatban szeretnék részletes tájékoztatást kapni, hogy a betegség kezelését a legmegfelelőbb helyen tudjuk megkezdeni. Szeretnék mindent tudni a betegségről és a gyógyítás módjáról, lehetséges magyarországi specialista személyről.

Az agydaganatokról és az astrocytoma tumorról is olvashat az agyi tumorokról szóló összefoglalónkban, ám feltételezzük, hogy ezt az összeállítást már látta, s annak nyomán tette fel a honlapon a kérdését.

Az astrocytoma malignum rosszindulatú agydaganat. A 3-4-es szövettani grade (gradus, a rosszindulatúság szövettani fokozata) alapján férje daganata a szövettanilag rosszabb indulatú, agresszíven terjedő folyamatok közé sorolható, amelyben nagy a ráksejtek osztódási aktivitása, s a daganat kiújulásra hajlamos.

A betegség kezelésében – a tumor méretétől és elhelyezkedésétől függően – műtét és sugárterápia jöhet elsősorban szóba, bizonyos esetekben daganatgátló gyógyszeres kezelés. Ezekről a nagy onkológiai centrumokban tájékozódhat, illetve feltételezve, hogy férjénél műtét történt, az Önöket ellátó idegsebészeti osztályon.

Kapcsolódó cikkek:
Agydaganatok
Daganatok jellemzői
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Nem lemondani a mindennapi örömökről

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Agydaganat, Grade 3-4
Agydaganat: tévedhet a szövettan?
Agydaganat: Medrol és gyomorvérzés
Agydaganat típusa
Agydaganat kezelése, esélyei
Agydaganat gyógyszere?
Agydaganat: mikorra hat a sugárkezelés?
Rosszindulatú agydaganat
Agydaganat és vízhajtó
Kiújult agydaganat műtéte
Agydaganatok
Agydaganat, kapszulakereső
Agydaganat gyógyszeres kezelése
Rosszindulatú agydaganat
Agytréner a rák ellen?
Agydaganat és munkahely

Top