Astrocytoma és Avemar – 2.

Köszönöm szépen egyfelől az eddigi segítséget. Másfelől egy kicsit konkrétabb válaszra lenne szükségem.
-15 éve „harcolunk” a lányom egészségéért.
– mostanra kimerültek az anyagi erőforrásaink, baráti, jó ismerősi, alapítványi segítséget kell kérnünk,
– egy kedves jó ismerősöm a Biropharma Kft. munkatársaként Avemárral szeretne segíteni. Nem szeretném őt feleslegesen kiadásba keverni, és ok nélkül visszautasítani sem.
– Mindezek felett a 26 éves lányomért szeretnék minden lehetségest megtenni.

Pár gondolattal tisztáznám egy kicsit a képet.

1. 9 éve derült ki a lányom CII-CVII-ig terjedő astrocitomája. 8 év alatt nőtt meg ilyen szélsőségesen nagyra. Jelenleg recidíva miatt keressük a segítséget. A daganat kezdete egybeesett egy korai pubertással (8 és fél évesen), súlyos menstruációs syndróma, női hormonok teljes felborulása, drasztikus hízási hajlam, majd a teljes hormonrendszer felborulása, végül a nyak vállövi, th-ra nem reagáló fájdalmak eredményeként, 17 éves korában fény derült a fenti kórképre.
2. Subtotális tumorresectió, nyaktól lebénult állapot, és 4-5év tolószékes életminőség volt a prognózisunk.
3. 4 év alatt talpra állt, befejezte a középiskolát, 3 évet dolgozott is.
4. Orvos szülőként minden lehetséges eszközt felhajtottam (alternatív).

Ami miatt mindezt le kellett írnom:
Kb. 17 éve használunk intenzíven étrend-kiegészítőket, és a legkülönbözőbb kiegészítő terápiákat.
Nem célzott terápiát, hanem „célzott kiegészítő terápiát” írtam a kérdésemben (idézőjelbe tehettem volna).

Amit keresünk: Nem olyant, amire minden egészséges embernek (betegnek pláne) szüksége lenne v. javára válna megelőzésre, nem azt, ami általánosan erősíti pl. az immunrendszert. Azt sem, ami a daganatok bizonyos skálájában segít.

(…)

A kérdés továbbra is:

Idegrendszeri daganatban (astrocytómában) választandó (elég célirányos) kiegészítő készítmény-e az Avemár? (A piacon lévő sok termék közül?) Van-e és milyen tapasztalat? Van-e olyan kapcsolódó cikk, ahol az astrocytoma és az Avemár kontextusban van?

Bár ezzel tudjuk, hogy nem kerülnek előrébb, ám kérjük, fogadja el: a Rákgyógyítás portál 2006-os indulása óta alapelvünk, hogy egyetlen étrend-kiegészítővel, tápszerrel kapcsolatban sem foglalunk állást, mert ez egy olyan széles spektrumú piac, ahol a termékek egy jelentős részéről egyszerűen nincsenek megbízható klinikai kutatási adatok. Konkrét kérdésére tehát nem tudunk válaszolni, esetleg a gyártó/forgalmazó kutatóközpontját tudná megkérdezni, hogy van-e publikációjuk a témában. Szerkesztőségünk egyetlen étrendkiegészítőt gyártó vagy forgalmazó céggel sincs kapcsolatban.

Orvosi rovatunkban onkológusaink és külső szakértők bevonásával eddig több mint 2500 kérdést válaszoltunk meg, orvosaink mindig ügyelnek arra, hogy a diagnózisokra, leltekre, daganatellenes terápiákra vonatkozó kérdésekre pontos és adekvát válaszok szülessenek. Azt ugyanakkor eddig és ezután sem tudjuk felvállalni, hogy teljes leletanyagot, évekre visszatekintő betegdokumentációt feldolgozzunk, értelmezzünk vagy szakmai másodvéleményt, kezelési javaslatot állítsunk össze. Ez meghaladja egy nonprofit civil internetes betegtájékoztató portál kompetenciáját és kapacitását. Ezért megértését kérjük.

Kapcsolódó cikkek:
Agydaganatok
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Fájdalomcsillapítás: lehetséges és kötelező!
Fájdalomcsillapítás: opioidokkal a fájdalmak ellen
Étrend-kiegészítők: ki a felelős értük?

Előzmény:
Astrocytoma és Avemar

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Astrocytoma agydaganat
Agydaganat: tévedhet a szövettan?
Agydaganat típusa
Agydaganat kezelése, esélyei
Agydaganat gyógyszere?
Agydaganat és vízhajtó
Agydaganat, kapszulakereső

Top