Áttétek minden fontos szerven (jelige: remény)

Én egy 45 éves férfi vagyok. Kb 12 évvel ezelőtt egy anyajegyet, ami elkezdett nőni, levettek rólam, ám egy kis szövet ott maradt vagy az hogy nem kaptam utókezelést, ebből kialakult mostanra egy rosszindulatú, áttétes daganat. A májon, a tüdőn, az agyon, a lépen, a nyelőcsövön, a vékonybélen és minden fontos szervemen. Kaptam 10 sugárkezelést az agyamra. Meg most kezdték el a kemoterápiát. Mindez 2-3 hónap alatt játszódott le, vagyis vették észre. Addig tünetmentes volt. Az egész egy gyengüléssel kezdődött. 20 kilót fogytam. Gyógyteákat, meg aloeverás termékeket eszek és iszok. Szeretném tudni, hogy ennek a víznek (deutérium) milyen hatása van, mennyibe is kerülne, és hogy mire jó!

Levelében nem tért ki arra, hogy a levett kis anyajegy szövettani vizsgálata mit mutatott (esetleg rosszindulatú melanomát?) és hogy ezzel a daganattal függnek-e össze a mostani áttétek, vagy találtak máshol is úgynevezett elsődleges daganatot, ami a daganat jelenlegi szóródását eredményezte a szervezetben.

A sugárkezelés az agyi áttét méretének megkisebbítésére, növekedésének gátlására, lassítására szolgált. A több szervrendszert érintő egyéb áttéteket az elsődleges daganatnak megfelelő kemoterápiával fogják kezelni, mert ezek az általában
infúzióban, injekcióban, ritkábban tablettában adott daganatgátló szerek (citosztatikumok) tudnak eljutni a szevezet sok részébe. Ezeket a kezeléseket annak a reményében adják, hogy a kialakult áttétekben lévő daganatos sejteket pusztítják, osztódásukat lassítják.

Az Ön által kérdezett vízről nem tudunk állást foglalni. Amint arra már számos alkalommal utaltunk, a gyógyszerként nem törzskönyvezett készítményekről nem állnak rendelkezésünkre olyan tudományos publikációk, amelyek alapján adott beteg konkrét stádiumban lévő betegségében meg lehetne mondani, hogy egy kereskedelmi forgalomban kapható terméktől milyen hatás várható. Ezzel kapcsolatos részletes indoklásunkat honlapunkon közzétettük.

Kapcsolódó cikkek:
Anyajegyek
A bőr rendszeres vizsgálata, az anyajegyek figyelése
Miért nem lesz minden anyajegyből daganat?
Melanoma: agresszív, gyorsan terjedő és egyre gyakoribb bőrdaganat
Agydaganatok
Alternatív kezelések: miért nem foglalunk állást?
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Sugárterápiával a tumorok ellen
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Melanoma: 30 éves fiatalember
Melanoma a végbélen
Kimetszett anyajegy szövettana
Fekete anyajegy
Melanoma és HPV
Áttétes bőrrák esélyei
Áttétes melanoma
Terhesség melanoma után
Gyermekvállalás melanoma után
Kimetszett melanoma és étrend
Kimetszett rákos anyajegy
Áttétes melanoma
Szolárium után
Megismételt műtét

Top