Áttétes epehólyagrák (jelige: Aggódó család)

Egy héttel ezelőtt a nejemnél epehólyagrákot diagnosztizáltak, ami már sajnos áttétes a májra.

Az onkológus a legerősebb kemoterápiát ajánlotta, amit mi nem fogadtunk el, mivel félünk a terápia előre nem látható következményeitől. A nejem jelenlegi állapota kielégítő, étvágya rendben van, fájdalmat nem érez, sárgaság, bőrszín elváltozás nem jelentkezett. Az onkológus elfogadta a döntésünket, de más gyógykezelési alternatívát nem ajánlott fel.

Azzal a kéréssel fordulunk Önökhöz, hogy milyen más alternatív lehetőség van a betegség minél távolabbi kitolására, és a mostani állapot fenntartására? Az interneten olvastunk a hőterápiás kezelésről, erről szeretnénk bővebb információt kérni.

Az áttétes epehólyagráknál a betegség rosszabbodásának kitolására, illetve a mostani állapot stabilizálására leginkább a kemoterápia alkalmas.

A regionális (pl. a májra alkalmazott) hőterápiás beavatkozás is elérhető bizonyos kórházakban (az onkológiai centrumok egy részében) már az OEP által finanszírozott formában is, de ezt is általában kemoterápiával párhuzamosan szokták alkalmazni. A teljestest-hőterápia információink szerint egy kórházban érhető el, ahol klinikai vizsgálat (köznyelven „kipróbálás”) formájában zajlik.

Kapcsolódó cikkek:
Májáttétek
Epehólyagrák
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Csillapítani a fájdalmat, leküzdeni a szorongást
Rettegett hányinger: hogy kerülhetjük el?

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Májáttét
Májáttét és sárgaság
Áttétes melanoma
Májáttétes emlőrák következményei
Lázterápia és immunterápia

Top